Maker Dave the Daver wil franchise verder uitbreiden

Jaeho Hwang, de bedenker van het populaire spel Dave the Diver, heeft aangekondigd dat hij de franchise wil uitbreiden met nieuwe games die zich richten op verschillende personages en genres.

Na het indrukwekkende succes van het eerste spel, dat meer dan 4 miljoen exemplaren heeft verkocht en een BAFTA Award heeft gewonnen, richt Hwang zich nu volledig op de verdere ontwikkeling van de Dave the Diver-IP vanuit zijn studio Mintrocket.

“Het is mijn droom om de Dave the Diver-franchise uit te breiden,” vertelde Hwang tijdens Gamescom Asia in een interview met VGC. Hij wil niet alleen de hoofdverhaallijn uitbreiden, maar ook de achtergronden van de personages verkennen, met aparte spellen die hun ontmoetingen en verleden uitlichten. “We hebben een herkenbaar personage, en er is nog zoveel meer dat we kunnen ontdekken.”

Hwang benadrukt dat Mintrocket een klein team zal blijven, met een ideale grootte van 20 tot 30 mensen. Dit zorgt voor betere communicatie en samenwerking binnen de studio. “We willen geen groot team van 100 mensen,” aldus Hwang. “Dat past niet bij onze visie.”

Met deze aanpak hoopt hij de rijke verhalen binnen het Dave the Diver-universum verder uit te bouwen en spelers te verrassen met nieuwe avonturen en inzichten in de personages.

Wat vind jij van de plannen van Hwang? Welke personages zou jij graag verder uitgewerkt zien? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: https://www.videogameschronicle.com/news/dave-the-divers-creator-wants-to-create-a-dave-cinematic-universe-of-games/

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

Terugkijken: N1-UP Podcast – Wat is de beste Switch-game?

11

Podcast Terugkijken: N1-UP Podcast - Wat is de beste Switch-game?

21-10-2024

8

Mitch

Vampire Survivors komt met Ode to Castlevania DLC

0

Media Vampire Survivors komt met Ode to Castlevania DLC

21-10-2024

1

Dennis

Reageer als eerste!