Magische lifesim Floatopia aangekondigd voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 21 aug 24 om 10:36

  • Erik

  • 1

Magische lifesim Floatopia is aangekondigd voor de Nintendo Switch. In 2025 ga je op een fantasierijke ontdekkingstocht.

In Floatopia bouw je een leventje op in verschillende zwevende eilanden. Deze eilanden zitten vol moois voor jou als speler om te ontdekken, waarbij superkrachten soms handig van pas komen. Sterker nog: superkrachten spelen een centrale rol. De game lijkt veel inspiratie uit Animal Crossing te halen.

Tijdens Gamescom Opening Night Live is een eerste trailer van de game getoond, die alvast laat zien wat je kunt verwachten. Floatopia komt naar de Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox en pc.

Floatopia wordt ontwikkeld door NetEase. Je kunt in het spel boeren, vissen en ook je huis kunt aanpassen. Later kun je ook je zwevende eiland zelf onder handen nemen.

Volgens NetEase zijn er daarnaast een breed scala aan andere eilanden om te bezoeken. Van woestijn en ijslandschappen, tot magische koninkrijken en steden uit de oudheid.

Superkrachten spelen een centrale rol in het spel. “Stel je een wereld voor waar superkrachten slechts een telefoontje ver zijn. In dit fantastische rijk worden de meest gewilde superkrachten snel vastgehouden, waardoor alleen de ogenschijnlijk ‘nutteloze’ krachten overblijven. Je speelt een personage dat, door een speling van het lot, de krachten bundelt met anderen die deze over het hoofd geziene superkrachten bezitten.”

Maar ook deze ‘nutteloze’ krachten kun je in Floatopia op slimme wijze inzetten. In het hoofdverhaal kom je spelenderwijs achter de waarheid van deze bijzondere wereld.

Hoewel de Nintendo Switch geen grote aanwezigheid had tijdens Gamescom Opening Night Live, zijn er toch meerdere games laten zien. We kregen onder andere ook een uitgebreide blik op Civilization VII.

Hoe vind jij deze game eruit zien? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

1

Rik

The Jackbox Naughty Pack komt 12 september naar Switch

0

Nieuws The Jackbox Naughty Pack komt 12 september naar Switch

21-08-2024

1

Karlijn

Ace Attorney Investigations ontvangt Checkmate Set-trailer

0

Media Ace Attorney Investigations ontvangt Checkmate Set-trailer

21-08-2024

1

Karlijn

Discussieer met ons mee! 1

Karlijn

21 aug 24 om 11:05

#14203‍

167 XP | 22 comments

Eerste indruk is echt amazing! Ik ben wel heel benieuwd hoe zich dit naar daadwerkelijke gameplay gaat vertalen en of het dan grafisch nog zo imposant is!