Little Big Adventure krijgt een remake deze herfst

  • Nieuws

  • 27 jun 24 om 10:15

  • Erik

  • 3

Little Big Adventure krijgt een remake onder de noemer Twinsen’s Quest. Het spel komt deze herfst naar onder andere de Nintendo Switch.

De remake voegt onder andere nieuwe graphics en verbeterde controls toe. Daarnaast zijn de indelingen van de verschillende eilanden ‘opnieuw bedacht’ en is er een gloednieuwe soundrack van de originele componist, Philippe Vachey.

Een trailer toont alvast een eerste blik op Little Big Adventure – Twinsen’s Quest.

Little Big Adventure kwam oorspronkelijk uit in 1994 op MS-DOS, en vond later ook zijn weg naar Sony’s PlayStation. Het is een action-adventure die zich afspeelt op een andere planeet, waar vier verschillende rassen voorkomen.

Jij speelt als Twinsen, een zogenoemde ‘Quetch’ en gaat op avontuur om de plannen van de slechte dictator FunFrock dwars te bomen. Niet alleen onderdrukt hij de bevolking; hij kloont ook nog eens een leger aan soldaten om álles over te nemen. Twinsen reist over alle eilandjes om hier een stop aan te brengen.

Naast de Nintendo Switch, komt de remake naar pc, Xbox en PlayStation-platformen. We houden je op de hoogte voor meer informatie over Little Big Adventure: Twinsen’s Quest.

Wat vind jij van deze aankondiging? Heb je het origineel ooit gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Luigi’s Mansion 2 HD is uit; haal jij ‘m in huis?

2

Poll Luigi's Mansion 2 HD is uit; haal jij 'm in huis?

27-06-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Palworld-ontwikkelaar:

3

Nieuws Palworld-ontwikkelaar: "Nooit klachten gekregen van Nintendo"

26-06-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Lucas

27 jun 24 om 13:09

#13907‍

735 XP | 140 comments

Ik heb deel 2 uitgespeeld. In mijn ogen nog steeds een prachtig spel om te zien, maar speelt ouderwets. Weet niet of ik zo'n van fan ben van deze art-style, maar als de game beter speelt lijkt het me wel leuk.

Martijn

27 jun 24 om 17:40

#13910‍

3891 XP | 449 comments

Deze had ik op de Playstation. Eerder had een vriend 'm ook op zijn PC en die vond het een erg tof spel. Zelf ben ik nooit zo in het spel geraakt, al weet ik dat het een goede titel was. De Playstation deed alleen iets heel raars: de muziek werd één keer gedraaid, maar loopte vervolgens niet. Was de geluidstrack afgelopen, dan ging de muziek dus niet verder. Het merendeel van de tijd speelde je dan in complete stilte, wat toch wat sfeer wegnam helaas.

 Zorgt ervoor dat ik op zich best benieuwd ben naar deze remake. Was Little Big Adventure intussen alweer een beetje vergeten. Misschien is het tijd voor een herkansing...

Lucas

28 jun 24 om 08:35

#13914‍

735 XP | 140 comments

Volgens mij hoorde dat erbij. Vond het altijd wel wat hebben. Maar het is wel zo dat de muziek echt prachtig is uit deze games.