Leeftijdsclassificatie Emio benadrukt zijn 18+-thematieken

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club komt later deze maand uit en hoewel Nintendo al een flink stuk van de achtergrondverhalen heeft gedeeld, lijkt het erop dat de ESRB-classificatie nu nog wat meer details heeft onthuld.

De game wordt geproduceerd door Yoshio Sakamoto, de ontwikkelaar die verantwoordelijk was voor de originele spellen en de huidige Switch-versies. Deze game is zeker niet de typische gezinsvriendelijke Switch-titel, aangezien het een ‘M’-rating heeft gekregen vanwege de aanwezigheid van bloed, grof taalgebruik en geweld. Volgens de officiële samenvatting van de rating bevat de game verhaallijnen over misbruik en moord, evenals gewelddadige scènes en scheldwoorden.

De officiële beschrijving van het spel, zoals te vinden op de website van Nintendo, geeft alvast een idee van wat je kunt verwachten:

“Ontmasker de waarheid in een duistere thriller voor de Nintendo Switch: Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club. Onderzoek de tragische moord op een student, waarbij zaken uit het verleden nieuw leven in wordt geblazen door een akelige aanwijzing, en een broodjeaapverhaal over een moordenaar met een verontrustende handelswijze dat misschien toch meer is dan slechts een gerucht.”

Als je de volledige beschrijving van het spel wilt lezen, kun je terecht op de ESRB-website. Wees gewaarschuwd: deze tekst kan aanstootgevend zijn en bevat expliciete benoemingen van gewelddadige handelingen.

Dit spel uit de Famicom Detective Club-serie lijkt de meest duistere titel tot nu toe.

Wat vind jij van deze meer extreme Famicom Detective Club titel? En ben jij voornemens het spel, ondanks de aanstootgevende aard, te spelen? Laat het me weten in de commens!

Bron: ESRB

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Gerucht: foto’s Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

0

Nieuws Gerucht: foto's Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

18-09-2024

1

Robin

Grounded krijgt gyroscoopbesturing op Switch in nieuwe update

0

Nieuws Grounded krijgt gyroscoopbesturing op Switch in nieuwe update

15-08-2024

2

Karlijn

Actie-avonturenspel The Knightling komt naar Nintendo Switch

1

Nieuws Actie-avonturenspel The Knightling komt naar Nintendo Switch

15-08-2024

2

Rik

Reageer als eerste!