Konami kondigt Yu-Gi-Oh! Master Duel en Rush Duel aan

  • Nieuws

  • 22 jul 21 om 22:33

  • Willem

  • 0

Konami maakte deze week bekend dat er dit jaar meerdere nieuwe digitale Yu-Gi-Oh! titels naar de Nintendo Switch zullen komen. Dit werd onthuld in een speciale digitale livestream.

De livestream onthulde maar liefst vier verschillende producten waarvan er twee naar de Nintendo Switch zullen komen. Beide titels zullen dit jaar nog uit komen in Europa en Amerika en zijn gericht op verschillende spelers van de Yu-Gi-Oh! kaartspellen.

Als eerste is er Yu-Gi-Oh! Rush Duel (werktitel) die een uniek format voor het eerst speelbaar maakt buiten Japan. Het Rush Duel format is een type van Yu-Gi-Oh! dat zich vooral richt op nieuwe en oude spelers die een snellere variant van het kaartspel willen spelen. In Japan komt Yu-Gi-Oh! Rush Duel Saikyo Battle Royal!! volgende maand uit.

Wat het mogelijk interessant maakt voor Nintendo fans is dat het spel in Japan zal worden versterkt door een aantal unieke promo-kaarten die tevens functioneren als amiibo-kaarten in Rush Duel. Er is nog niet bekend gemaakt of deze amiibo-Yu-Gi-Oh!-kaarten ook naar Europa zullen komen. De promo-kaarten bevatten onder andere de legendarische Pot of Greed en Dark Magician Girl.

De grote verrassing bleek echter Yu-Gi-Oh! Master Duel. Een officiële simulator van het kaartspel dat zowel de OCG (Japans format) en de TCG (Internationaal format) ondersteund. Het spel de nadruk te willen leggen op het introduceren van het spel aan nieuwe spelers, maar biedt ook een volwaardige en moderne speelsimulator voor huidige spelers. Dit is vooral bijzonder omdat in tegenstelling tot titels als Magic: The Gathering en The Pokémon Trading Card Game, Yu-Gi-Oh! nog nooit een officiële digitale versie van het spel heeft mogen ontvangen. De manier waarop dit spel verkocht gaat worden en hoe spelers kaarten kunnen bemachtigen is nog niet bekend. Het spel zal wel speelbaar zijn op alle platformen zoals Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox, iOS en Android. De beoogde releasedatum is later dit jaar en de hoop is ook dat Master Duel gebruikt kan worden voor officiële toernooien van het kaartspel.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Onthulling Sonic 2022 was misschien te voorbarig volgens SEGA

2

Nieuws Onthulling Sonic 2022 was misschien te voorbarig volgens SEGA

23-07-2021

1

Erik

Summer in Mara krijgt een fysieke release in Europa

0

Nieuws Summer in Mara krijgt een fysieke release in Europa

22-07-2021

0

Erik

Reageer als eerste!