Iets "kleins maar cool" voor zesde verjaardag Celeste in de maak

Het is meer dan zes jaar geleden dat Celeste uitkwam, waarvoor de makers iets speciaals in petto hebben…

De ontwikkelaars van Celeste, Extremely OK Games en Maddy Makes Games, hebben via X / Twitter gehint dat er iets is om naar uit te kijken. Speciaal voor het zesjarige jubileum van het spel, is iets “kleins maar cool” in de maak. We zien hierbij ook een illustratie, van Madeline (het hoofdpersonage in Celeste) in de sneeuw en omringd door een stad. Het is nog niet bekend wat dit precies inhoudt, maar de makers geven aan er “nog een beetje meer tijd voor nodig te hebben, om er wat extra liefde op te sprenkelen”.

Er kwamen verschillende reacties op het bericht, waaronder van de geluidsstudio Power Up Audio. Zij werkten mee aan de geluidsbewerking van het spel en reageerden met “It’s soooooo cool”, wat daarmee misschien op een audio-gerelateerde verrassing kan wijzen. Het is nog niet bekend waar deze teaser precies naar verwijst, maar zodra er meer over bekend wordt lees je het uiteraard op N1-UP.

Celeste verscheen op 25 januari 2018, dus zo’n zes jaar geleden. Het spel won met zijn zeer uitdagende 2D platformactie en memorabele stijl hoge waarderingen, vele fans en verschillende prijzen.

Wat denk jij dat ze voor de zesde verjaardag van Celeste van plan zijn? Vertel ons over jouw verwachtingen in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

3

Erik

Hollow Knight – Allesbehalve hol

5

Review Hollow Knight - Allesbehalve hol

28-01-2024

4

Coen

Smash Ultimate screen intro

6

Special Wat is de toekomst van Super Smash Bros.?

27-01-2024

7

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Icelos

28 jan 24 om 14:15

#12808‍

2649 XP | 242 comments

Celeste is echt een geweldig spel, must play voor iedere platform-fan.

Martijn

29 jan 24 om 16:40

#12826‍

3604 XP | 417 comments

Was ooit begonnen, maar nog niet ver gekomen. Ben intussen even opnieuw begonnen, klaar om Celeste eens wat meer te gaan spelen. Hoor altijd goede verhalen over deze game, dus dank je voor de aanrader. Ga proberen deze keer wél ver te komen ermee, wat het spel ook op me afvuurt.