Hideki Kamiya hoopt dit jaar weer games te gaan maken

  • Nieuws

  • 4 jan 24 om 21:43

  • Erik

  • 1

Hideki Kamiya, bedenker van onder andere Bayonetta, hoopt dit jaar weer terug te keren in de game-industrie. 

Tegen Famitsu zegt de veteraan het volgende over 2024: “Ik wil een baan in het maken van games, zodat ik eten op tafel krijg.”

Kamiya is eind september gestopt bij PlatinumGames, omdat hij voelde dat de organisatie een andere richting op ging dan zijn eigen overtuigingen als ontwikkelaar.

Hij staat niet helemaal stil: op zijn X, Instagram en YouTube plaatst hij naar eigen zeggen een aantal “waardeloze video’s” en andere content. Hij is onder andere een eigen YouTube-kanaal gestart.

Hoofdafbeelding bij Hideki Kamiya verlaat PlatinumGames

Hideki Kamiya zit al sinds de jaren ’90 in de game-industrie.

De laatste game waar Kamiya aan werkte, is Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. Deze kwam in maart 2023 uit. Hij heeft onder andere een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de Bayonetta-franchise, maar ook van spellen als Okami, Viewtiful Joe en The Wonderful 101.

Het is niet bekend aan wat voor type games hij in de toekomst gaat werken. Wel zei hij open te staan voor een derde Viewtiful Joe. Mocht hier een update over zijn, dan lees je dat terug aan N1-UP.

Wat voor games hoop jij dat Kamiya gaat maken in de toekomst? Laat het weten in de reacties!

Bron: Famitsu (via Siliconera)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

The Legend of Zelda: Link’s Awakening – 5 jaar later

0

Special The Legend of Zelda: Link's Awakening - 5 jaar later

20-09-2024

1

Robin

Er worden plannen gemaakt voor 30e verjaardag Mother 2

2

Nieuws Er worden plannen gemaakt voor 30e verjaardag Mother 2

04-01-2024

2

Jeroen

Nieuwe Pokémon Scarlet & Violet-aanval bevat glitch

2

Nieuws Nieuwe Pokémon Scarlet & Violet-aanval bevat glitch

04-01-2024

1

Karina

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

5 jan 24 om 15:39

#12559‍

3891 XP | 449 comments

Mag best! Vond Viewtiful Joe op de GameCube erg tof. Aan het einde van het spel werd beloofd dat Joe de wereld nog tweemaal moet redden, maar dat is dus nooit gebeurd. Na Viewtiful Joe 2 stopte de serie, spin-off's als Viewtiful Joe: Red Hot Rumble en Viewtiful Joe: Double Trouble (DS) niet meegeteld. Ik zou graag die derde game alsnog willen zien verschijnen, al vrees ik dat Capcom daar niet mee akkoord gaat. Dat levert ze in vergelijking tot andere series waarschijnlijk te weinig op.

Viewtiful Joe was erg uitdagend. Had geen idee hoe ik Fire Leo moest verslaan destijds. Ontdekte half per ongeluk hoe dat werkte, waarna het spel een stuk beter te doen werd. Heb beide games uiteindelijk uitgespeeld op de hoogste moeilijkheidsgraad, al weet ik niet of dat nu nog meteen zou lukken.

Van Kamiya's games vond ik Viewtiful Joe eigenlijk het leukst en ook het meeste gespeeld. Eigenlijk moet ik Okami en alle Bayonetta-games ook eens een nieuwe kans geven. Ik heb ze, wil ze spelen, maar het komt er steeds niet van. Gebrek aan interesse is het niet, al wordt het misschien eens tijd.