Hacker gearresteerd voor verkopen van aangepaste Breath of the Wild-opslagdata

  • Nieuws

  • 10 jul 21 om 22:01

  • Erik

  • 1

De Japanse politie heeft een hacker genaamd Ichimin Sho in de boeien geslagen, omdat hij gehackte opslagdata van The Legend of Zelda: Breath of the Wild verkocht. En niet zomaar opslagdata: the ultimate save data.

Zie, hij verkocht niet simpelweg een saveslot waarop Ganon al was verslagen, maar hij kon de data zo aanpassen, dat Link’s statistieken en vaardigheden verhoogd werden. Ook kon hij er bijvoorbeeld in verwerken dat je bepaalde voorwerpen gemakkelijker kon krijgen. Wat een koper ook wenste, Sho fixte het voor ze.

De prijs voor zo’n gehackte Breath of the Wild-savefile? Hij zette ‘m op een Japanse Marktplaats voor 3,500 yen (~26,76 euro).

De Japanse politie was Sho echter op het spoor, en arresteerde hem afgelopen donderdag voor het verbreken van de Japanse ‘Oneerlijke Competitie Preventie’-wet. Hij heeft inmiddels bekend dat hij inderdaad hier verantwoordelijk was (samen met een nog onbekende medeplichtige), en onthulde ook meteen dat hij sinds december 2019 al om en nabij 10 miljoen yen (~76.500 euro) had verdiend met het verkopen van aangepaste savedata (ook van andere spellen).

Het is al de tweede keer dit jaar dat er in Japan een persoon opgepakt wordt voor het aanpassen van een game. In februari werd iemand in de boeien geslagen om het verkopen van eigengemaakte Pokémon in Sword en Shield (link naar Soranews, Engels). Niet zomaar aan Nintendo’s spelletjes zitten, dus!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Crown Trick ontvangt gratis Requiem of Elements DLC

0

Nieuws Crown Trick ontvangt gratis Requiem of Elements DLC

10-07-2021

0

Erik

Kom in atmosferische sferen met trailer Omno

0

Media Kom in atmosferische sferen met trailer Omno

10-07-2021

1

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Maurice

11 jul 21 om 00:38

#548‍

2706 XP | 189 comments

Zelda neemt meteen de benen.