GTA Trilogy verkoopt uitstekend ondanks matige scores

  • Nieuws

  • 8 feb 22 om 16:13

  • Erik

  • 6

Volgens Take-Two CEO Strauss Zelnick overstijgt GTA: The Trilogy de verkoopverwachtingen significant. Het lijkt erop dat game, die kritisch ontvangen is door pers en fans, liefst tien miljoen exemplaren heeft verkocht.

De verkoopcijfers zijn niet officieel bekend gemaakt, maar gespot door Britse krant Metro. Rockstar liet weten dat de GTA-franchise nu 370 miljoen keer is verkocht wereldwijd, een stijging van 15 miljoen sinds november. Vijf miljoen van deze verkopen waren voor GTA V, dus het is aannemelijk dat de overige tien voor GTA: The Trilogy zijn.

Het is niet bekend hoeveel hiervan op de Nintendo Switch zijn, de versie die verreweg de meeste problemen kende.

Screenshot Willem

Take-Two bewust van matige kwaliteit

Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar, is zich bewust van de matige kwaliteit. Zelnick zegt in gesprek met investeerders dat de uitgever soms tekort schiet, en dat Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition hier een voorbeeld van is.

Als het aan Take-Two ligt, gaat dit niet vaker voorkomen. Zelnick: “We hebben maar heel weinig kwaliteitsschommelingen gehad in dit bedrijf, dus elke keer dat we tekort schoten qua kwaliteit, is een alleenstaand geval. We streven ernaar om dit zo te houden.”

GTA: The Trilogy is een remaster van drie spellen, die origineel op onder andere de PlayStation 2 uitkwamen. De launch verliep niet vlekkeloos; de game zat vol bugs en grafische haperingen (link naar Nintendo Life). Willem noemde de game “een trieste verschijning” in onze review.

Bron: Metro

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch 2 heeft mogelijk een magnetisch Joy-Con-systeem

0

Nieuws Nintendo Switch 2 bevat mogelijk een magnetisch Joy-Con-systeem

27-04-2024

1

Erik

Terugkijken – N1 Podcast live

3

Livestream Terugkijken - N1 Podcast live

08-02-2022

6

Dreon

Hoge korting in Nintendo eShop tijdens Februari-feest-actie

1

Nieuws Hoge korting in Nintendo eShop tijdens Februari-feest-actie

08-02-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee! 6

Apenknul

8 feb 22 om 19:59

#3506‍

3756 XP | 707 comments

Ga ik de game nog kopen? Ja, dat wel. Ik wil nog steeds met CJ op de Switch spelen.

Ik weet alleen niet of ik blij ben met de uitspraak van Zelnick. Hij is er van bewust, maar zegt weer niet ''Hey, let's fix this shit''. Toch hoop ik het wel dat ze het nog fixen. Dat de game graphics minder zijn dan Xbox, Playstation en PC boeit me geen drol, zolang de vele bugs en framerate gefixed worden.

Rogeroz

8 feb 22 om 20:10

#3507‍

476 XP | 94 comments

Vrijdag komt de fysieke versie uit voor de Switch. Deze zou flink verbeterd moeten zijn sinds de digitale launch. Misschien leuk voor N1 om een korte herziene versie te maken van de review. Als het de moeite waard is, natuurlijk. Ik heb bewust gewacht tot de fysieke versie, dus ik ben benieuwd hoe de definitive definitive Trilogy is

Apenknul

8 feb 22 om 20:21

#3509‍

3756 XP | 707 comments

Waar is het bekend dat de fysieke versie verbeterd moet zijn? Ik heb niks meer van Rockstar of Take-Two gehoord, eerlijk gezegd

Yosher

8 feb 22 om 21:18

#3510‍

5886 XP | 1090 comments

Nou ja, zal waarschijnlijk wel zo zijn dat alle tot nu toe uitgebrachte patches op de cartridge staan toch? Verder verwacht ik ook geen extra verbeteringen.

Rogeroz

8 feb 22 om 22:59

#3511‍

476 XP | 94 comments

De Switch versie is langer uitgesteld dan de andere platformen, omdat die meer aandacht nodig had dan de andere versies. In de tussentijd zijn er voor de digitale versies ook al wel patches uitgekomen die het spel hebben verbeterd. Wellicht worden die gewoon meegenomen op de fysieke versie.

Jeroen

8 feb 22 om 23:09

#3512‍

1005 XP | 152 comments

Ik heb de fysieke versie iig gereserveerd 😁