Good-Feel brengt verloren Switch-spel toch naar het westen

  • Nieuws

  • 13 aug 24 om 09:26

  • Erik

  • 2

Bakeru, een 3D-actiespel van Good-Feel, maakt toch de overstap naar het westen. De game verschijnt op 3 september 2024 voor de Nintendo Switch.

Bakeru is de gelokaliseerde naam voor de game. In Japan staat die bekend als Otogi Katsugeki Mameda no Bakeru: Oracvle Saitarou no Sainan!! Het spel haalt inspiratie uit de Mystical Ninja-serie (in Japan beter betekend als Ganbare Goemon).

In Bakeru hebben de slechte Oracle Saitaro en zijn Festival Troops Japan overgenomen via een bizar festical. Jij speelt als de titulaire Bakeru, die het land probeert te bevrijden van kwade geesten. Hiervoor moet je een hele hoop vijanden een kopje kleiner maken.

Het spel kost €39,99 in de Nintendo eShop, en is tot 3 september met 10% korting te pre-orderen. Er is ook een gratis demo beschikbaar van de game.

De westerse release komt met een aantal toevoegingen. Zo zijn er twee nieuwe aanvallen: Hurricane en Spinning Top. Daarnaast is er een extra vijand toegevoegd in de Lantern Boss.

Verwacht het volgende in Bakeru:

  • Bakeru vindt plaats in een ‘sprookjes’ Japan, met een mix tussen moderne en klassieke plekken. In totaal zijn er meer dan 50 levels.
  • Je vecht met Bakeru’s drum, een geheime schat van de Tanuki Clan. Deze kan de slechte geesten op je pad zuiveren met een hoop stoere aanvallen.
  • Bakeru kan transformeren in allerlei Japanse helden, waaronder grote mechs. Na het verkrijgen van een Henge License, kan hij transformeren tot diegene die hem deze heeft gegeven.

Bakeru is ontwikkeld door Good-Feel (Princess Peach: Showtime!, Yoshi’s Crafted World), en wordt uitgegeven in het westen door Spike Chunsoft. De game neemt 3.1 GB ruimte in van je Switch.

Otogi Katsugeki Mameda no Bakeru: Oracvle Saitarou no Sainan!! verscheen oorspronkelijk  op 30 november 2023 in Japan. De game werd destijds enkel getoond in de Japanse Nintendo Direct. In september deelden we een trailer.

Wat vind jij van deze bijzondere aankondiging? Laat het weten in de reacties!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

f-zero99 winnaar

1

Special Race 17 augustus mee met de F-zero 99 Super Galactic Grand Prix

13-08-2024

8

Kitty

Hi-Fi RUSH-ontwikkelaar Tango Gameworks maakt toch herstart

0

Nieuws Hi-Fi RUSH-ontwikkelaar Tango Gameworks maakt toch herstart

12-08-2024

2

Dreon

Discussieer met ons mee! 2

Robin

13 aug 24 om 09:30

#14144‍

3518 XP | 524 comments

Leuk! Deze lijkt me wel grappig

Dreon

13 aug 24 om 16:52

#14147‍

2855 XP | 227 comments

Nice! Hier hoopte ik al op.