Gerucht: SEGA ontwikkelt reboots van Crazy Taxi en Jet Set Radio

  • Nieuws

  • 20 apr 22 om 18:29

  • Erik

  • 3

Er komen “big budget” reboots aan van Crazy Taxi en Jet Set Radio. Dit rapporteert Amerikaanse krant Bloomberg op basis van betrouwbare bronnen.

De twee titels zouden de eerste onderdelen zijn van het ‘Super Game’-initiatief van SEGA, die ze in mei 2021 al aankondigden. De aankomende Crazy Taxi is volgens de bronnen van Bloomberg al een jaar ontwikkeling, en verschijnt naar verwachting in twee tot drie jaar. Ook Jet Set Radio is nog in de vroege fasen van ontwikkeling.

SEGA heeft op dit moment nog geen officiële aankondiging gemaakt op dit gebied.

Super Game-initiatief van SEGA

Het Super Game-initiatief van SEGA (link archief N1ntendo) werd vorig jaar benoemd tijdens de bekendmaking van hun financiële resultaten. Dit omvat onder andere het maken van remasters, remakes en/of reboots van oude IP’s, waaronder Crazy Taxi en Jet Set Radio. Ook Virtua Fighter en Streets of Rage werden benoemd tijdens de presentatie.

SEGA is van mening dat hun klassieke franchises een grote rol spelen voor de toekomst. Om Super Games van de grond te krijgen, zijn ze onder andere samenwerkingen aangegaan met Microsoft en Sony. Volgens Bloomberg streeft SEGA naar “Fortnite-niveau” qua populariteit.

Een slide uit de financiële briefing van SEGA Sammy, die franchises tonen die onderdeel zijn van het Super Game-initiatief.

Jet Set Radio en Crazy Taxi

Jet Set Radio en Crazy Taxi zijn twee van SEGA’s grootste franchises, en stammen uit de tijd dat SEGA nog haar eigen consoles produceerde.

Jet Set Radio kwam op 29 juni 2000 uit op de Dreamcast, en was een van de eerste games die gebruik maakte van cell-shaded graphics. Jij bent onderdeel van een jonge gang en klad met je skates de straten van Tokio vol graffiti. Daarnaast vocht je tegen rivaliserende gangs en probeerde je uit de klauwen van de politie te blijven. De game werd destijds geroemd om zijn stijl, muziek en originele gameplay-elementen.

Crazy Taxi aan de andere kant, verscheen voor het eerst in arcades in 1999. Jij kruipt in de rol van een taxichauffeur, die racet tegen de klok om zijn klanten op plek van bestemming te krijgen. Hoe wilder de rit, hoe beter: je krijgt fooien door knotsgekke stunts uit te halen. Deze versie verscheen later ook op de Dreamcast, en is een van de best verkochte games op het platform.

Als je wilt weten waar SEGA (naast Sonic) nog meer eigenaar van is, lees dan zeker Rik zijn special.

Zit jij te wachten op een reboot van een van deze franchises?

Bron: Bloomberg

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

0

Nieuws Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

29-04-2024

0

Karlijn

Video toont alle varianten van Mario Kart Tour’s Amsterdam Drift

3

Nieuws Video toont alle varianten van Mario Kart Tour's Amsterdam Drift

20-04-2022

5

Evelyne

Digimon Survive ontvangt eindelijk westerse releasedatum

0

Nieuws Digimon Survive ontvangt eindelijk westerse releasedatum

20-04-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Apenknul

20 apr 22 om 20:44

#4615‍

3774 XP | 710 comments

Oeh, ik weet nog dat ik Jet Set Radio bij een oude vriend op de Xbox speelde, wat was die game gaaf. Zou cool zijn als dat een reboot krijgt. Crazy Taxi nooit gespeeld, maar als ik er zo naar kijk, lijkt het me wel een gaaf arcade spelletje. Dus laat maar komen!

Jeroen

20 apr 22 om 21:58

#4616‍

1005 XP | 152 comments

Als dit allebei serieuze reboots worden: sure, doe maar!

ageQned

21 apr 22 om 09:53

#4621‍

1090 XP | 187 comments

Zou wel gaaf wezen vooral Crazy Taxi zou ik enorm naar uitkijken.