Game Freak bevestigt gigalek en brengt officieel statement uit

  • Nieuws

  • 4 dagen geleden

  • Erik

  • 1

Game Freak, de studio achter Pokémon, erkent dat ze getroffen zijn door een grootschalige hackaanval. Ze brengen een statement uit, waarbij ze hun verontschuldigingen aanbieden voor alle data die op straat ligt.

“Game Freak Inc. (Hoofdkwartier: Chiyoda-ku, Tokio; CEO: Satoshi Tajiri) heeft ontdekt ontdekt dat persoonlijke informatie van onze werknemers en anderen was gelekt dankzij ongeautoriseerde toegang bij een derde partij in augustus 2024. Wij bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak en de bezorgdheid die dit bij alle betrokkenen veroorzaakte.”

Ze refereren hiermee naar de gigantische bult informatie die gisteren bekend gemaakt werd. Volgens de makers van Pokémon gaat het om 2.606 stuks aan persoonlijke informatie, waaronder namen, e-mailadressen en meer. Ook planningsdocumenten en meetings kwamen boven drijven.

Game Freak geeft aan dat ze sinds augustus de server al opnieuw gebouwd en geïnspecteerd hebben, en dat ze hun beveiliging blijven aanscherpen. Ook hebben ze alle gedupeerden wiens persoonlijke informatie is gelekt al gecontacteerd.

Als onderdeel van het lek kwam ook andere gevoelige informatie bovendrijven, zoals de codenaam van de Nintendo Switch 2. De makers van Pokémon benoemen hier niets over.

Hoofdafbeelding bij Game Freak bevestigt gigalek en brengt officieel statement uit

Het statement van Game Freak (via Nintendo Everything):

Kennisgeving en excuses met betrekking tot het lekken van persoonlijke informatie na ongeautoriseerde toegang
Game Freak Inc. (hoofdkantoor: Chiyoda-ku, Tokio; CEO: Satoshi Tajiri; hierna te noemen “ons bedrijf”) heeft ontdekt dat persoonlijke informatie van werknemers en anderen is gelekt in verband met ongeautoriseerde toegang tot onze server door een derde partij in augustus 2024. Wij verontschuldigen ons oprecht voor het ongemak en de bezorgdheid die dit bij alle betrokkenen heeft veroorzaakt.

1. Gelekte persoonlijke informatie
Persoonlijke gegevens met betrekking tot onze werknemers, enz.
Zaken: Naam, e-mailadres van het bedrijf
Aantal zaken: 2.606
*Onze werknemers en contractarbeiders (inclusief voormalige werknemers en ex-werknemers)

2. Reacties op personen van wie de persoonlijke informatie is gelekt
We nemen individueel contact op met de getroffen werknemers. Voor degenen die niet individueel kunnen worden gecontacteerd vanwege ontslag of andere redenen, zullen we hen via deze aankondiging op de hoogte stellen en een contactpunt instellen om te reageren op vragen over deze kwestie.

3. Maatregelen om herhaling te voorkomen
We hebben de server al opnieuw opgebouwd en geïnspecteerd en zullen ernaar streven herhaling te voorkomen door onze beveiligingsmaatregelen verder te versterken.

4. Vragen over deze kwestie
Als u door deze kwestie bent getroffen, neem dan contact op met het volgende kantoor voor vragen: [Aanvraagformulier]

De informatie uit de Game Freak Teraleak kwam op 13 oktober jongstleden naar buiten. Data en beta sprites van volledige Pokémon-games lagen op straat, en de hackers kregen ook toegang tot meer recente informatie. Zo schijnt er een live-action Pokémon-serie in de maak te zijn, samen met Netflix.

Het is helaas niet de eerste keer dat de ontwikkelaar hierdoor getroffen is. In 2019 en 2020 lag de broncode van Pokémon Red, Blue, Gold en Silver op straat, waardoor men toegang kreeg tot een hoop nooit uitgebrachte Pokémon.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

iwata banaan

1

Nieuws Sakurai herdenkt Satoru Iwata in emotionele video

14-10-2024

4

Mitch

8-Bit Adventures 2 – Pixel-pracht

0

Review 8-Bit Adventures 2 - Pixel-pracht

14-10-2024

2

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Rik

4 dagen geleden

#14613‍

5169 XP | 702 comments

Je bent toch ook wel een droeftoeter als je als hacker 'ethisch genoeg' bent om informatie uit toekomstige Pokémongames niet bekend te maken omdat je het niet wilt verpesten voor de fans, maar wel doodleuk allemaal persoonlijke personeelsinformatie op straat gooit...