Final Fantasy XIV-regisseur herhaalt interesse in Nintendo-release

Naoki Yoshida, de regisseur en producent van Final Fantasy XIV Online, heeft opnieuw interesse getoond in het uitbrengen van de populaire MMORPG van Square Enix op een Nintendo-systeem in de toekomst.

Yoshida, ook wel bekend als Yoshi-P, reageerde tijdens een recent interview met Gamereactor op Gamescom 2024 reageerde Yoshida op de verzoeken van fans en gaf aan dat zijn team actief werkt aan het realiseren van deze wens.

“Onze spelers willen echt graag dat onze game beschikbaar komt op de consoles van Nintendo,” aldus Yoshida. “We werken aan het bereiken van dat doel, boeken vooruitgang en zijn in gesprek. Ik hoop dat iedereen uitkijkt naar nieuws in de toekomst.”

Het doel is om de game op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar te maken. Xbox-spelers werden vorig jaar al onderdeel van de Final Fantasy XIV Online-community, en Yoshida gaf in een interview in juni aan dat hij de game ook graag op een Nintendo-platform zou zien verschijnen.

 

Final Fantasy XIV verscheen in 2014 voor pc en PlayStation en op 21 maart 2024 voor Xbox.

Met meer dan 143 miljoen verkochte Nintendo Switch-units en de verwachte aankondiging van een “opvolger” in het huidige fiscale jaar, lijkt dit een logische volgende stap voor Square Enix om hun spel op nog meer platformen uit te brengen. Fans van de game kunnen dus hoopvol blijven over toekomstige aankondigingen.

Wat vind jij van een release van FFXIV Online voor de Nintendo Switch? En zie jij uit naar de volgende FF-titel? Discussieer mee in de comments!

Bron: Interview met Gamereactor.eu

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Vang Incineroar in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Incineroar in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

02-09-2024

0

Karlijn

GUILTY GEAR -STRIVE- ondersteunt geen crossplay op de Switch

0

Nieuws GUILTY GEAR -STRIVE- ondersteunt geen crossplay op de Switch

02-09-2024

1

Coen

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

2 sep 24 om 20:51

#14302‍

3254 XP | 632 comments

Echt een titel die me aanspreekt. Maar met een gezin heb je gewoon geen tijd voor een mmorpg.

ShiroKuma

4 sep 24 om 10:14

#14318‍

10 XP | 2 comments

Ik weet nog niet zo echt hoe ik me voel om de game nog op Switch of op hun opvolger (Ik weet dat het nog onbekend is) te hebben, omdat de game ongeveer een paar maanden geleden nog een "graphics update" heeft gehad. En of dat wel impact heeft voor de andere platformen zoals de PS3 die tijd.