Etrian Odyssey Origins Collection brengt drie DS-titels naar Switch

  • Nieuws

  • 9 feb 23 om 16:31

  • Erik

  • 2

Etrian Odyssey Origins Collection is aangekondigd voor de Nintendo Switch. Deze compilatie van de eerste drie Etrian Odyssey-titels verschijnt 1 juni 2023.

Het gaat om HD-remasters van de eerste drie Etrian Odyssey-spellen die op de Nintendo DS verschenen. Deze laten je op herziene manier groteske labyrinten ontdekken. Nieuw is een automatische modus, die de kaart automatisch voor jouw tekent. Ook is alle character art onder de loep genomen, zijn er nieuwe moeilijkheidsgraden en meerdere save files.

Etrian Odyssey Collection is als collectie uit de Nintendo Switch eShop te halen voor €79,99, maar iedere game is ook apart aan te schaffen voor €39,99 per stuk.

Etrian Odyssey Origins Collection is een verzameling van drie dungeon crawlers: Etrian Odyssey HD, Etrian Odyssey II HD en Etrian Odyssey III HD. Dit zijn stuk voor stuk pittige dungeon crawlers, waar de weg vooruit door jouw getekend moet worden. Via het aanraakscherm van de Switch teken je de weg en muren, en plaats je iconen voor ladders, speciale plekken en meer.

Elk van de spellen speelt zich af in een groots labyrint, waar jij en je metgezellen steeds iets verder proberen te komen. Je kunt je reisgezelschap helemaal naar smaak samenstellen, met classes die passen bij jouw manier van spelen. Best belangrijk ook, want er wachten een hoop vijanden op je.

De release vormt het debuut van Etrian Odyssey op de Nintendo Switch. We zagen de franchise voor het laatst in 2019 op de Nintendo 3DS met Etrian Odyssey Nexus. In juli 2021 sprak Atlus voor het laatst over de franchise: toen zeiden ze dat ze een “nieuw Etrian Odyssey-project” in de maak hadden, maar er nog niets over konden delen.

Wat vind jij van deze aankondiging? Heb jij de originele Etrian Odyssey-spellen ooit gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Pikmin 4

3

Media Nintendo deelt officiële box-art van Pikmin 4

09-02-2023

6

Erik

Gameplayvideo Octopath Traveler II toont Prologue Demo

0

Media Gameplayvideo Octopath Traveler II toont Prologue Demo

09-02-2023

1

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

9 feb 23 om 21:20

#8693‍

2786 XP | 539 comments

Ik was destijds erg onder de indruk van de demo van deel 4 op de 3ds. Echter nooit aangeschaft omdat ik 45 euro te veel vond voor dit soort spellen.

reporterdavid

9 feb 23 om 23:39

#8696‍

1196 XP | 238 comments

Ok eerst brengen andere publishers (nog VOOR deze direct) GB/GBA spellen naar de Switch en nu komt Nintendo er zelf mee. Nu kun je dus ook Nintendo DS spellen op de Switch spelen. hm. Zou de DS ook worden toegevoegd aan het lijstje consoles? Grappig dat zowel gameboy spellen als n64 spellen op 1 nintendo console speelbaar zijn. zouden gamecube games, ds games, wii games , (3/2ds) games ook naar de console komen? All in one. We hebben immers al genoeg WiiU ports, dus ben benieuwd.