Eerste reviews van Triangle Strategy zijn binnen

  • Nieuws

  • 3 mrt 22 om 17:50

  • Erik

  • 1

De eerste reviews van Square Enix haar tactische RPG Triangle Strategy stromen binnen. In dit bericht een overzicht.

De media is vooralsnog positief over de spirituele opvolger van Octopath Traveler. Triangle Strategy wordt beoordeeld met een gemiddelde score van 83 op Metacritic, gebaseerd op 41 reviews. De game scoort daarmee even hoog als de game waar het veel inspiratie uit haalt, Final Fantasy Tactics.

Dit hadden de verschillende media over de game te zeggen:

  • VGC geeft Triangle Strategy een 80/100. Het benoemt dat het maar zelden voorkomt dat een game je een persoonlijke band laat opbouwen met iedereen uit je team. “De reden dat Triangle Strategy hierin slaagt er en dit is iets waar je als speler tegen moet kunnen, is dat het zich niet inhoudt wat betreft de lengte van dialogen.” Ze geven aan dat het even duurt voordat het op gang komt.
  • Nintendo World Report beloont de game met een 95/100. Ze benoemen dat er geen game is die zo in de buurt komt van Final Fantasy Tactcs. “Triangle Strategy vindt de strategy RPG niet opnieuw uit, maar polijsten het tot een HD-2D-glans. Elk facet complementeert de ander, en na elke plottwist zat ik smachtend te wachten op wat erna ging gebeuren.”
  • Nintendo Life noemt het een absolute overwinning voor Artdink en Square Enix, en geeft het een 90/100. “Het is een fantastische mix van bevredigende strategische gevechten, een uitstekende keuze-gedreven campagne en uitgekiende world-building.” Ze prijzen daarnaast de vele content en eindes die je kunt ervaren.

Noot: verscheidene grote outlets als Game Informer, IGN, Destructoid en Gamespot hebben op het moment van schrijven nog geen cijfer gegeven.

Triangle Strategy ligt op 4 maart in de winkelschappen. Het is een strategy RPG, met de nadruk op het verhaal en zijn personages. In tegenstelling tot een game als Fire Emblem is een beurt niet per team, maar per individu. Er is een demo van de game beschikbaar in de Nintendo eShop.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

2

Dennis

Remake The House of the Dead verschijnt in april

1

Nieuws Remake The House of the Dead verschijnt in april

04-03-2022

2

Erik

Tweede seizoen The Cuphead Show komt deze zomer naar Netflix

0

Nieuws Tweede seizoen The Cuphead Show komt deze zomer naar Netflix

03-03-2022

0

Ness

Discussieer met ons mee! 1

Robin

4 mrt 22 om 10:48

#3938‍

3180 XP | 469 comments

Het is een niche game. Ik denk ook mensen die het genre waarderen dit gewoon een goede game gaan vinden. Ga straks mijn CE ophalen