Eerste reviews van Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp zijn binnen

  • Nieuws

  • 20 apr 23 om 09:21

  • Erik

  • 1

De eerste reviews van Advance Wats 1+2: Re-Boot Camp zijn gepubliceerd. In dit bericht vind je een overzicht.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp heeft op dit moment een gemiddelde reviewscore van 83 op Metacritic, gebaseerd op 53 recensies. Dit is een goed gemiddelde, maar bij lancering vielen het originele Advance Wars (92) en het vervolg Advance Wars 2: Black Hole Rising (89) nét iets meer in de smaak. Deze spellen zijn echter al een goede 20 jaar oud.

  • Nintendo Life (90/100): “Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp is een prachtige heruitgave van twee klassieke GBA-strategiespellen. De gameplay blijft ongelofelijk verslavend, piekfijn gebalanceerd en uitdagend als altijd. De toevoeging van een handvol moderne handigheden en de mogelijkheid om online tegen vrienden te spelen, zorgen voor een fijn pakket.”
  • Destructoid (85/100): “Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp is lastig aan de man te brengen voor veel redenen. Veel mensen willen waarschijnlijk niet nogmaals de volle mep betalen om deze twee spellen opnieuw te ervaren – en dat snap ik. Toch werd ik opnieuw verliefd op dit universum […] en ik hoop dat dit leid tot de terugkeer van de serie.”
  • Gamespot (70/100): “Wat Advance Wars vandaag aantrekkelijk maakt, is nog steeds hetzelfde als toen ze voor het eerst werden uitgebracht: leuke en toegankelijke strategische gameplay die gebouwd is op een solide fundament. Hoewel zeker de eerste game zijn leeftijd laat zien op latere momenten, zijn de magische momenten die de serie een gepassioneerde fanbase opleverden nog steeds aanwezig.”
  • IGN (80/100): “Mooi verbeterde graphics en uitstekende muziek brengt deze klassieke turn-based tactische actie naar moderne standaarden. [..] Hoewel er weinig variatie is in spelmodi, komt de diepte van Advance Wars in de gigantische hoeveel variabelen die je kunt aanpassen om elk gevecht uniek te maken.”

Re-Boot Camp is een herziene versie van de eerste twee Advance Wars-delen, en is ontwikkeld door WayForward. Het spel is volledig in het Nederlands te spelen en bevat zelfs voice-acting in onze taal.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp is vanaf 21 april beschikbaar voor de Nintendo Switch. Het spel zou oorspronkelijk een dik jaar geleden al uitkomen, maar is tweemaal uitgesteld. De laatste keer was in verband met de oorlog in Oekraïne.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [11 mei]

2

Nieuws Wat speel je dit weekend? [11 mei]

11-05-2024

1

Erik

Horecaspel PlateUp! komt in oktober naar de Switch

2

Nieuws Horecaspel PlateUp! komt in oktober naar de Switch

20-04-2023

2

Dennis

My Time at Sandrock komt naar Nintendo Switch

1

Media My Time at Sandrock komt naar Nintendo Switch

19-04-2023

2

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

21 apr 23 om 10:52

#9634‍

5177 XP | 640 comments

Afgaand op deze toch erg positieve reviews zou ik concluderen dat dit een geslaagde remaster is met welkome quality of life verbeteringen en dat vooral online play het oorlogsvoeren heeft weten te vernieuwen dus dat ik precies wat ik had verwacht!