Doug Bowser legt uit waarom Mario-games worden verwijderd op 31 maart 2021

  • Nieuws

  • 17 dec 20 om 10:34

  • Kitty

  • 0

Doug Bowser heeft in een interview met Polygon nader toegelicht waarom Nintendo een aantal Mario-games maar tot 31 maart 2021 beschikbaar stelt in de verkoop.

Nintendo heeft afgelopen tijd bijvoorbeeld Super Mario 3D All-Stars en Super Mario Bros. 35 uitgebracht. Deze zijn maar tot 31 maart 2021 te downloaden uit de eShop. Daarna kun je de gedownloade games wel nog spelen en herdownloaden, maar spelers die de games nog niet hebben kunnen er niet meer aan komen. De reden in het kort: omdat het een verjaardagsviering is (vertaald):

“Ja, ik denk dat ik een simpel woord gebruik: viering. Het is gewoon – dit is een viering van Mario’s 35ste verjaardag. En we wilden het op unieke en verschillende manieren vieren, en dat hebben we gedaan door middel van games zoals Super Mario 3D All-Stars, of we zullen dat doen door middel van toekomstige releases, zoals Super Mario 3D World + Bowser’s Fury”.

“En dan hebben we het ook gedaan door middel van releases zoals Game & Watch. Super Mario Bros., of door Mario Kart Live: Home Circuit. Er zijn verschillende manieren waarop we Mario’s 35e verjaardag vieren. En bij sommige van deze titels vonden we het een kans om ze voor een beperkte periode uit te brengen. Ze hebben het heel, heel goed gedaan. Super Mario 3D All-Stars heeft alleen al in de VS meer dan 2,6 miljoen stuks verkocht. En het is duidelijk dat de consument daar ook van heeft kunnen genieten. En het is niet de strategie die we op grote schaal gaan gebruiken, maar het is een strategie waarvan we dachten dat deze zeer uniek was voor het eigenlijke jubileum.”

Bowser geeft aan dat de beslissing van tijdelijke beschikbaarheid echt gemaakt is rondom deze viering, maar dat hij nog niets kan zeggen over de plannen na het eind van maart.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. – Poké-muziek

0

Special Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. - Poké-muziek

25-02-2024

0

Robin

Monster Hunter Rise deelt video’s van hamer, zwaard & schild en bowguns

0

Media Monster Hunter Rise deelt video's van hamer, zwaard & schild en bowguns

17-12-2020

0

Kitty

PHOGS!

0

Review PHOGS!

16-12-2020

0

Paul

Reageer als eerste!