Deze foto's nemen je mee door het Nintendo Museum

Het officiële Nintendo museum opent zijn deuren voor bezoekers op 2 oktober 2024. Nintendo heeft een speciale preview gegeven in de speciale Direct waar enkele tentoonstelling en  interactieve onderdelen getoond worden. 

Het officiële Nintendo museum is gebouwd op de plek waar de originele fabriek, the Nintendo Uji Ogura Plant, stond. Toen maakte de fabriek nog enkel Hanafuda en speelkaarten en vonden er kwaliteitscontroles plaats in het Famicom tijdperk.

Op de eerste etage van het museum vinden interactieve ervaringen plaats, hiervoor hebben bezoekers een speciale pas nodig. Nintendo heeft acht interactieve bezigheden bedacht die oude Nintendo producten naar het heden brengen. Zo kunnen bezoekers met hun mobiele telefoon , die door het museum meegegeven wordt het traditionele Japanse kaart-spel Hyakunin Isshu spelen. Ook kunnen bezoekers Ultra Machine, Zapper & Scope SP en met enorme controllers spelen.

Bij Ultra Machine, stappen berzoekers in een kamer die op Japanse wijze is gedecoreerd en is het aan jou om met een knuppel de ballen te raken. Als jouw ballen bepaalde objecten die in de kamer staan raken, krijg je speciale interacties. Bij Zapper & Scope SP ervaren bezoekers laser klei schieten in een modern jasje. In totaal kunnen er 13 bezoekers tegelijkertijd mee doen en moeten zij de keuze maken om de Zapper of de Super Scope te gebruiken om de vijanden die op het scherm voorkomen neer te schieten.
Ten slotte zijn bezoekers in staat om met de enorme controllers te spelen. Deze controllers zijn zo groot dat er aangeraden wordt dat je dit met een medespeler speelt. Er zijn enorme Famicom, Super Famicom, Nintendo 64 en gigantische Wii-controllers. Welke andere ervaringen ook plaatsvinden is nog onbekend.

Op de tweede etage in het museum staan enorm veel retro spellen van onder andere de NES, Wii, Nintendo DS en Gameboy en loopt door tot de meest recente Nintendo Switch spellen. Daarnaast zijn er ook veel consoles, speciale controllers, de verandering van de art van de welbekende ?-blok, bordspellen en nog veel meer tegentoongesteld.

Naast deze activiteiten geeft Nintendo ook workshops waar bezoekers hun eigen Hanafuda kaarten mogen maken met behulp van voorbeelden. Verder is er ook een speciaal café en een winkel met exclusieve merchandise. Ten slotte zijn er ook interactieve Toads, deze maken muziek als je ze klein tikje geeft op  hun hoofd.

Eerder was gepland dat het Museum in maart 2024 open zou gaan, echter is dit dus nu verplaatst naar oktober 2024.

Wil jij het Nintendo Museum bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Youtube

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

3

Nieuws Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

19-09-2024

2

Erik

Nieuwe trailer voor SONIC X SHADOW GENERATIONS laat Doom Powers zien

1

Media Nieuwe trailer voor SONIC X SHADOW GENERATIONS laat Doom Powers zien

20-08-2024

1

Coen

Gamescom deelt dit jaar geen award voor beste Nintendo-game uit

0

Nieuws Gamescom deelt dit jaar geen award voor beste Nintendo-game uit

20-08-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

20 aug 24 om 16:17

#14199‍

4091 XP | 770 comments

Is die rifle nou ook een lightgun geval, of heeft Nintendo serieus in het verleden een geweer gemaakt? Het idee is al grappig.