Min Min-amiibo voor Smash Bros. heeft (eindelijk) een releasedatum

UPDATE: Vanmiddag bevestigde ook Nintendo Nederland dat de Amiibo van Min Min zal verschijnen op 29 April en de Steve en Alex Amiibo zijn vertraagd. Dit bericht is aangepast waar nodig om de Nederlandse bron te reflecteren.

We hebben er even op moeten wachten maar vandaag gaf Nintendo twee updates over de aankomende Amiibo in de Super Smash Bros. Ultimate lijn. In het bijzonder over de eerste vechter van de tweede vechterspas, Min Min uit ARMS en over Alex en Steve uit Minecraft.

De Min Min amiibo heeft een korte video gekregen waarin je mooi de details kan zien van het figuur. Zoals gebruikelijk met de laatste sets aan amiibo zijn de precieze details erg indrukwekkend. Maar nog beter dan dat is dat deze plastic Min Min nu eindelijk een releasedatum heeft gekregen. De Min Min amiibo verschijnt op 29 april. Passend voor deze sportieve vechter, want dit is dezelfde dag als Nintendo Switch Sports verschijnt. Zie de tweet hieronder voor de korte video.

Ook maakte Nintendo Nederland bekend dat de amiibo van Steve en Alex vertraagd zijn door logistieke en productionele problemen. Oorspronkelijk zouden deze twee verschijnen in de lente van 2022, maar dit is nu verandert naar ‘later in 2022’.

Ben jij nog steeds bezig met Amiibo te verzamelen? Of ben je al lang klaar met al deze plastic poppetjes? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Nintendo Nederland

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

0

Nieuws Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

14-05-2024

0

Kitty

Zes aankondigingen deze week voor Pokémon Day

6

Nieuws Zes aankondigingen deze week voor Pokémon Day

22-02-2022

4

Willem

Neem een ontspannen lunchpauze samen met Pikachu

1

Media Neem een ontspannen lunchpauze samen met Pikachu

22-02-2022

1

Willem

Discussieer met ons mee! 12

N2up

22 feb 22 om 10:50

#3795‍

1454 XP | 284 comments

Sephiroth when? :|

Yosher

22 feb 22 om 12:13

#3800‍

5940 XP | 1100 comments

2027 of zo...

Duncmasta

22 feb 22 om 15:51

#3801‍

1251 XP | 245 comments

Waarom stopt Nintendo niet met die lelijke plastic rommel. Ik heb Happy Meal speeltjes gezien die er beter uitzagen.

Yosher

22 feb 22 om 15:53

#3802‍

5940 XP | 1100 comments

Ik vind ze er niet zo lelijk uitzien. Voor de prijs vind ik het prima. Maar van mij mogen ze er ook mee stoppen, na dat de Smash amiibo klaar zijn tenminste.

Duncmasta

22 feb 22 om 16:12

#3804‍

1251 XP | 245 comments

Ik kan mij moeilijk voorstellen wat je er mooi aan vindt. Zo'n Marth Amiibo die bijna onherkenbaar is of een Donkey Kong Amiibo, wiens vacht meer lijkt op Nutella dan op haren. Ik snap de appeal niet. Het heeft een uitstraling van "made in China". Nee, geef mij maar die figurines van First 4 Figures waar wel tijd en arbeid in is gestoken.

willem

22 feb 22 om 16:18

#3805‍

379 XP | 45 comments

A) First4Figures is ook geproduceerd in China. De locatie van productie heeft hier helemaal niets mee te maken.

B) Je bent een $300+ standbeeld aan het vergelijken met een 20-25 euro kostend plastic figuurtje van een paar niche personages (vertel mij maar wanneer F4F een figuur maakt van Mr. Game & Watch). Ik weet niet wat je hiermee probeert te bereiken. Amiibo vervullen een compleet andere markt dan een vaste collectie van figuren. Is niet eens appels met peren vergelijken maar kersen met maanlanders.

Yosher

22 feb 22 om 18:05

#3807‍

5940 XP | 1100 comments

Ja, wat Willem zegt. Beeldjes van F4F zijn een heel stuk mooier, maar ook een heel stuk duurder en nemen een stuk meer ruimte in beslag. Ik heb er zelf ook één van, die van Mario + Yoshi, en dat vind ik ook wel genoeg eigenlijk, die dingen zijn mij te duur om er zo veel van te hebben.

En natuurlijk zijn sommige amiibo beter gelukt dan andere figuurtjes, maar zo zitten die plastic figuurtjes over het algemeen vaak in elkaar, niet alleen bij amiibo. Daarnaast, vooral de latere amiibo zijn vaak echt mooi gelukt voor zo'n relatief goedkoop figuurtje en daarom geef ik dat geld er graag aan uit. Geloof me; ik heb ze tot nu toe allemaal, dus ik weet waar ik over praat wat dat betreft.

Duncmasta

22 feb 22 om 21:59

#3809‍

1251 XP | 245 comments

@Willem

 

Met "Made in China" doel ik vooral op de uitstraling van goedkope rommel, niet de productielocatie. Daarom had ik het tussen haakjes gezet.

 

Dat F4F een andere markt bedient klopt ook wat je zegt, maar goed, ik noemde ook al het voorbeeld McDonalds. Alleen het verschil is dan de prijs. Voor een Amiibo per stuk zijn de minimale bedragen rond de 15 euro, terwijl een los Happy Meal speeltje rond de 2 euro is. Ik vind dat nogal krom, want ik zie nauwelijks kwaliteitsverschil tussen de Pokémon/Mario merch van de Happy Meals en de Amiibo. Sterker nog, sommige Mario beeldjes bij de Happy Meals vind ik veel beter afgewerkt en meer detailrijk dan de Amiibo varianten.

 

Ik snap daarom niet waarom mensen zo ver gaan om al die dingen te verzamelen? Als ze écht mooi waren had ik het begrepen. Natuurlijk snap ik dat "mooi" een subjectief begrip is, maar ik denk dat sommige Nintendo fans alles kopen ongeacht kwaliteit, zelfs als het een Nuttela vacht Banjo/DK Amiibo is.

Yosher

22 feb 22 om 23:10

#3810‍

5940 XP | 1100 comments

Ik vraag mij werkelijk af welke amiibo jij nog hebt gezien want ze zijn echt lang niet allemaal zo lelijk als dat jij beweert. Voor de prijs waarvoor ze normaliter beschikbaar zijn vind ik het prima kwaliteit. Het kan beter, zeker, maar op de eerste set na (vooral Marth dan), zijn ze naar mij mening gewoon prima.

Martijn

23 feb 22 om 13:39

#3816‍

3604 XP | 417 comments

Het is makkelijk klagen over iets waar je zelf niks aan vindt. Er is nog steeds een publiek voor Amiibo. Zelf spaar ik ook nog, al is het voornamelijk de Super Smash Bros.-lijn tegenwoordig. Verder lijken Amiibo al op een vrij laag pitje te staan. Vindt je ze leuk, dan haal je ze. Vindt je er niks aan, dan niet. Qua ingame toevoegingen mis je er ook nauwelijks iets aan. Ik zie ze zelf vooral als verzamelobject. De meesten heb ik nog nooit in een spel gebruikt.

Overigens hebben Amiibo wel een stuk hogere kwaliteit dan een McDonalds-speeltje. Toegeven, er zijn wat missers, vooral uit het begin. Daar zijn ook betere en mindere versies van uitgegeven trouwens. Het gezicht van de Animal Crossing Villager is bijv. verbetert bij een heruitgave. Ook heb ik o.a. een Peach zónder lelijke roze wenkbrauwen en een Rosalina bij wie hoofd en handen wél dezelfde kleur hebben. Ooit heb ik mijn Marth met krom zwaard geruild voor een betere met recht zwaard. Soms kun je beter eerst kijken welke je het mooist vindt in de winkel, als je keus hebt. Soms wisselt het. Vooral bij personages met kleine gezichten is dat soms uitkijken. Wijkt het daar 0,001 millimeter af, dan zie je dat meteen. Bij andere personages maakt het nauwelijks verschil.

Alle Amiibo maar afdoen als lelijke plastic rommel is makkelijk als je ze niet spaart. Zo slecht zien ze er niet uit, op een uitzondering na. Koop die dan gewoon niet. Zelf vindt ik de eerste Link-Amiibo nog steeds het lelijkst. Zo bleek, slecht gezicht en die lelijke gele balk waar hij opgeplakt zit. Verder hebben ze vrijwel allemaal wel wat. Ook personages die ik zelf niet goed ken, zoals Cloud, Joker of Byleth. Daardoor niet zo dol op ze, maar heb er wel een Amiibo van.

Spaar liever Amiibo dan voetbalplaatjes. Waarom stoppen ze daar eigenlijk niet mee? Ik vind er niks aan.

Apenknul

22 feb 22 om 18:32

#3808‍

3802 XP | 715 comments

Ik wil die van Steve wel, en misschien ook wel Sora. Sephiroth zie ik ook graag zitten. Maar echte apenknul kenners weten wat ik werkelijk wil

charlie1

23 feb 22 om 11:03

#3812‍

86 XP | 16 comments

Het heeft nog zijn charme, bij mij zit de smash collective allemaal nog netjes in de doos. Ben benieuwd wat de waarde ervan zal zijn over 20 jaar.