Eerste reviews van The Legend of Zelda: Skyward Sword HD zijn binnen

  • Nieuws

  • 14 jul 21 om 17:50

  • Erik

  • 9

Vrijdag komt The Legend of Zelda: Skyward Sword HD naar de Nintendo Switch, maar vandaag druppelen de eerste reviews al binnen. Hoe wordt de game beoordeeld door de media? Ik geef je een overzicht!

Laten we eerst wat statistiekjes erbij pakken. Op dit moment krijgt het spel gemiddeld een 82 op Metacritic. Een mooie score, maar gemiddeld lager dan de twee andere Zelda-heruitgaven: Twilight Princess HD (86) en het prachtige The Wind Waker HD (90).

Het originele Skyward Sword (2011) op de Wii deed ook beter, met een gemiddelde score van liefst 93. Een cijfer dat mij persoonlijk dan weer een beetje verbaast. Onze oud-hoofdredacteur Quint was in 2011 ook super lovend en gaf ‘m een 9.6 (link naar archief N1ntendo). En toegegeven: qua besturing en gameplay is het ook een waar kunststukje.

Overzicht reviews Skyward Sword HD

Dat gezegd hebbende, dit vindt de media:

GameSpot gaf het spel een 7/10, en meldt dat het spel een mix is tussen vervelende én daadwerkelijk magische momenten. “De verscheidene Quality of Life-aanpassingen die Nintendo implementeerde, hoe fijn ook, verhelpen de grootste problemen van Skyward Sword niet. Het blijft de meest onevenwichtige in de Zelda-franchise.”

Aan de andere kant was Nintendo Life super lovend, en gaf het de game liefst een 9/10. In hun review prijzen ze alle kleine toevoegingen die Nintendo heeft gedaan. “Met een bewegingsbesturing die preciezer is dan ooit tevoren, een alternatief knoppenschema dat perfect werk, scherpe HD-beelden, vloeiende 60fps-gameplay en een gestroomlijnde sidekick in Fi, voelt dit als het Skyward Sword aan zoals het bedoelt was om te ervaren.”

Destructoid beloont Skyward Sword met een 8/10, en zegt dat de grootste kracht van de game zijn unieke, intieme kijk is op de franchise en zijn personages. Reviewer Chris Carter sluit af met de woorden: “Ik snap dat €60,- voor een remaster van een game uit 2011 veelgevraagd is, maar dit is de beste versie van een gebrekkig doch plezierig avontuur dat onderdeel moet worden van elke Zelda-speelsessie.”

Tot slot Game Informer, die het spel ook een 8/10 geeft. Ze noemen het spel het einde van een tijdperk: de laatste nieuwe game die hetzelfde patroon volgde als Ocarina of Time in 1998. “In sommige opzichten perfectioneert Skyward Sword het Ocarina-sjabloon, maar deze formule voelt ook veelgebruikt en volgestopt met onbelangrijke zaken. [..] Dit is zonder twijfel de beste manier om dit ongepolijste pareltje te spelen.”

Jep, The Legend of Zelda als een franchise, staat zo hoog in het vaandel bij de meeste recensenten, dat er zelfs bij een 8 al vrij negatieve uitspraken worden gedaan. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD staat op de planning voor een release op 16 juli. Recentelijk kwam naar buiten dat de game nu een vrij te besturen camera kent!

Ga jij Skyward Sword HD aanschaffen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

Tweede ronde Mario Kart 8 Deluxe-toernooi eind juli van start

2

Nieuws Tweede ronde Mario Kart 8 Deluxe-toernooi eind juli van start

14-07-2021

3

Erik

Spirits uit Sakuna: Of Rice and Ruin komen naar Smash Bros. Ultimate

1

Nieuws Spirits uit Sakuna: Of Rice and Ruin komen naar Smash Bros. Ultimate

14-07-2021

1

Erik

Discussieer met ons mee! 9

Cassis

14 jul 21 om 18:12

#685‍

321 XP | 55 comments

Kortom goede cijfers, afgeron op een 8/10. Hebben ze dit spel nog nooit gespeeld? Ik zou een 7 geven maar dat is mijn mening.

Yosher

14 jul 21 om 18:13

#686‍

5950 XP | 1102 comments

Mooi om te horen dat de game over het algemeen goede cijfers krijgt, maar wie had dan ook iets anders verwacht? Het is misschien één van de minst geliefde Zelda games maar de game steekt verder wel gewoon goed in elkaar.

 

Toch kan ik het voor mijzelf echt niet rechtvaardigen om hier de volle pond voor neer te leggen. Als je alles van Nintendo de laatste tijd meetelt: joy-con problemen, games de deur uit duwen met het doel hem later af te maken via (gratis) patches/DLC waardoor je vaak al klaar bent voordat die patches/DLC überhaupt daar zijn (Mario Tennis, Mario Golf, Kirby: Star Allies), fans compleet negeren en geliefde series volledig verwoesten/veranderen in iets dat gewoon niks te maken heeft met wat de serie zo geliefd heeft gemaakt (Paper Mario), spelers voortdurend geld af proberen te troggelen in gacha mobiele games, een paar jaar aan updates beloven en er vervolgens weinig van waarmaken (Animal Crossing: New Horizons), mensen gek maken om een game zo snel mogelijk te kopen omdat hij anders niet meer te verkrijgen is (Mario 3D All-Stars, Fire Emblem NES op Switch), etc, etc....

 

Als ik dat allemaal bij elkaar op tel heb ik gewoon echt totaal geen zin om Nintendo te belonen met 60 euro voor een opgepoetste Wii game. Nintendo is een nieuwe weg in aan het slaan en dat staat mij persoonlijk gewoon niet aan. Als ik eerlijk moet zijn, als groot Nintendo fan hoop ik dat Nintendo de volgende generatie flink onderuit gaan zodat ze weer eens meer hun best gaan doen. Want de geschiedenis heeft ons al geleerd dat als Nintendo in een hoekje gedreven wordt, dat ze dan meestal pas ECHT goed zijn.

 

Ik weet, Nintendo is geen goed doel, ze moeten nog steeds gewoon geld verdienen enzo. Maar dat kan je ook op een manier zodat je je fans ook gewoon nog steeds tevreden houdt. Ik was altijd iemand die Nintendo games veelal gewoon dag 1 kocht, maar die dagen zijn nu voorbij tenzij ik zeker weet dat het het waard is omdat dat het tegenwoordig gewoon veel minder is, jammer genoeg. Ik ben het een beetje beu aan het worden met ze.

 

Maar goed. Ik ga Skyward Sword HD ooit wel eens halen als ik hem voor 30 euro (of minder) binnen kan harken, anders pak ik wel gewoon de Wii versie op.

Fl@ppy

14 jul 21 om 19:18

#689‍

2831 XP | 548 comments

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt en begin ook steeds minder voor Nintendo te voelen.

Fl@ppy

14 jul 21 om 19:17

#688‍

2831 XP | 548 comments

Enige leuke aan dit spel waren de dungeons, de rest totaal niet. Met moeite er doorheen gekomen. Dus voor mij absoluut niet aankoopwaardig.

Garrus

14 jul 21 om 20:08

#692‍

1576 XP | 287 comments

Ik ga deze zeker halen! Sommige dingen - zoals de Imprisoned - zijn absoluut garbage en totaal niet leuk.. Maar over het algemeen heeft deze wel een toffe Zelda (Niet zoals de huilebalk Zelda uit BotW), een toffe rivaal (Groose) en een paar toffe nieuwe vijanden zoals Ghirahim.

Mossie

14 jul 21 om 20:33

#693‍

92 XP | 15 comments

Ik vind een 8/10 best aan de hoge kant. Een bescheiden oppoetsbeurt maakt een game die in de kern flaws heeft niet beter in mijn ogen. Is de game (zoals Game Informer noemt) een ongepolijste parel of een gepolijste drol met sprinkles en een strikje er omheen? Ik zou de game toen waarschijnlijk een 6 en hooguit een 7 hebben gegeven. Er zitten veel dingen in die ik oprecht erg leuk vond maar ik heb mezelf daarnaast nog nooit zo moeten forceren om een Zelda game door te spelen. Tijdens de 2e helft van de game was ik wel klaar mee. Die tergende backtracking en stomme silent realm tears waren voor mij de druppel. Misschien is deze port leuk voor fans die m toen niet hebben gespeeld. Voor mij is het de tijd en geld niet waard om een matige Zelda ervaring een 2e kans te gunnen.

Ribbelchips

15 jul 21 om 09:58

#702‍

918 XP | 177 comments

Een karige remake van een mindere Zelda voor de hoofdprijs. Dan vind ik alles boven de 80 eigenlijk teveel.

Samus

15 jul 21 om 10:54

#707‍

596 XP | 106 comments

Het is dan ook geen remake, maar een remaster. Link's Awakening op de Switch is een remake bijvoorbeeld, terwijl Skyward Sword een remaster is. Even los van het feit of het dan wel of niet de score rechtvaardigt

Ribbelchips

15 jul 21 om 17:00

#726‍

918 XP | 177 comments

Oh ja ik weet het verschil. Heb gewoon het verkeerde woord opgeschreven