De eerste previews van Super Mario RPG zijn binnen

  • Nieuws

  • 4 nov 23 om 09:32

  • Erik

  • 1

De eerste previews van Super Mario RPG voor de Nintendo Switch zijn binnen. Wat verwacht de media?

De internationale pers is het vooralsnog over één aspect eens: dit wordt een zeer trouwe remake van het origineel. Daarnaast zijn er wat verfijning aan gevechten gedaan, die veelal in goede aarde vallen.

De eerste previews van Super Mario RPG:

  • Nintendo Life: “De eerste drie uren van Super Mario RPG’s Switch-remake herinnerden ons eraan hoe geweldig het origineel was. Het SNES-spel is tijdloos en tot dusver weet de Switch-remake dat niveau van excellentie te bereiken die we ervaarden in 1996.”
  • IGN: “Het timen van je aanvallen en blokkeringen is ook belangrijker geworden, zelfs tegen vijanden die je in één aanval zou kunnen verslaan. Dit is omdat Super Mario RPG bijhoudt hoeveel succesvol getimede acties je voltooid hebt op rij, zelfs tussen gevechten door. Ik vond het heerlijk om te zien hoe hoog ik dat nummer kon krijgen, en je krijgt beloningen hoe beter je het doet.”
  • Destructoid: “Het is te vroeg om conclusies te trekken over Super Mario RPG. Maar, gezien ik net het fantastische Super Mario Bros. Wonder achter de rug heb, spendeerde ik een hoop tijd aan herinneringen van vroeger met Nintendo’s charmante mascotte. [..] En nu, maar een maand later, kan ik een klassieke RPG spelen waarvan ik nooit had gedacht dat die naar moderne consoles zou komen.”
Hoofdafbeelding bij Eerste previews voor Super Mario RPG op Nintendo Switch zijn binnen

Super Mario RPG is een rollenspel dat oorspronkelijk uitkwam voor de SNES. Je volgt Mario en de zijnen in een queeste om een veel kwader kwaad dan Bowser te stoppen. De Nintendo Switch-versie lijkt een één op één remake van het origineel; Nintendo heeft vooral op gevechtsgebied en soundtrack veranderingen uitgevoerd.

Super Mario RPG verschijnt 17 november voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

0

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

0

Erik

Wat speel je dit weekend? [4 november] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [4 november] 

04-11-2023

6

Erik

Hoofdafbeelding bij Ganondorf en Zelda krijgen amiibo met Tears of the Kingdom-thema

2

Nieuws Ganondorf en Zelda krijgen amiibo van Tears of the Kingdom

03-11-2023

3

Ness

Discussieer met ons mee! 1

reporterdavid

4 nov 23 om 19:59

#12017‍

1196 XP | 238 comments

2x Mario games, Warioware en een Peachgame in aantocht. Waar blijft de nieuwe Yoshi game