Croc: Legend of the Gobbos krijgt een remake op de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 28 aug 24 om 17:28

  • Kitty

  • 1

Na 20 jaar gaat studio Argonaut Games weer een game uitbrengen: een remake van Croc: Legend of the Gobbos.

De platformer Croc: Legend of the Gobbos verscheen oorspronkelijk in 1997. Als de krokodil Croc moet je je een weg door vijf werelden banen en ondertussen ontvoerde wollige Gobbo’s redden, die door 42 levels verstopt zitten.

Het spel startte aanvankelijk met de ontwikkeling kort na een succesvolle relatie tussen Argonaut en Nintendo, waarbij de eerste een verwerkings-chip maakte voor het Super Nintendo Entertainment System genaamd de Super FX. Die werd gebruikt in spellen zoals Star Fox om 3D polygonale omgevingen weer te geven. Het spel werd eerst aan Nintendo gepresenteerd als een prototype voor een 3D-platformspel waarin de speler Yoshi bestuurde, maar werd uiteindelijk afgewezen door Nintendo. Dat maakte een einde aan de relatie en zette Argonaut ertoe aan om het spel opnieuw te ontwikkelen als een origineel eigendom. Croc: Legend of the Gobbos verscheen destijds voor pc, Sega Saturn en PlayStation.

In de teaser trailer zie je de game met opgepoetste graphics:

Gary Sheinwald, Co-CEO van Argonaut Games, is enthousiast over de toekomst:

Ik werkte nauw samen met Jez aan het ontwerp en de productie van Starglider, Argonaut’s eerste grote hit in 1986, dus om de taak op me te nemen om Argonaut Games bijna vier decennia later opnieuw te lanceren, is de cirkel rond.

Net als Mike Arkin, Co-CEO van Argonaut Games:

We wilden de erfenis van het originele spel eren en het tegelijkertijd introduceren bij een nieuw publiek. De HD remaster stelt ons in staat om precies dat te doen. Het is een werk van liefde geweest voor ons team en we kunnen niet wachten om het te delen met spelers op alle huidige consoles en pc later dit jaar.

Jez San OBE, die in 1982 het toenmalige Argonaut Software Ltd oprichtte, toonde zich enthousiast over de heropleving:

Ik vind het geweldig om de naam Argonaut terug te zien na twintig jaar afwezigheid. Argonaut ging altijd over het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is in gaming. Ik ben benieuwd hoe het opnieuw gelanceerde Argonaut Games voortbouwt op die nalatenschap, te beginnen met de Croc Legend of the Gobbos remaster.

Vol vertrouwen is ook Baron Dante, de duivelse tovenaar en marsschurk van Gobbo Valley:

Zevenentwintig lange jaren geleden dwarsboomde die kleine groene krokodil mijn plan om koning Rufus te onttronen en de Gobbo’s gevangen te zetten. Dankzij Argonaut Games heb ik een herkansing gekregen en deze keer zal ik zegevieren!

Of hem dat gaat lukken, valt nog te bezien. Croc: Legend of the Gobbos heeft nog geen releasedatum, maar zal voor ‘consoles en pc’ verschijnen. Naast verbeterde graphics krijgt ook de besturing een optimalisatie.

Heb jij Croc gespeeld in het vorige decennium? Laat het weten in de comments!

Bron: Argonaut Games

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

Scoor exclusieve Zelda-merchandise in My Nintendo Store

0

Nieuws Scoor exclusieve Zelda-merchandise in My Nintendo Store

28-08-2024

2

Karlijn

Coffee Talk Tokyo komt naar Nintendo Switch (2025)

0

Nieuws Coffee Talk Tokyo komt naar Nintendo Switch (2025)

28-08-2024

0

Thijmen

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

29 aug 24 om 06:20

#14250‍

6163 XP | 1143 comments

Deze blijft interessant voor mij omdat het begon als een Yoshi game. Ik had er vroeger ook wel plezier mee, ik ga deze zeker halen.