Componist Super Mario RPG praat over haar werk

De componist van de geliefde soundtrack van Super Mario RPG, Yoko Shimomura, heeft in een interview op de Japanse website Daion verschillende dingen verteld over haar werk als musicus bij onder andere Nintendo.

In het interview komt naar voren dat Shimomura zich onder druk gezet, maar ook “ongelooflijk gelukkig” voelde om de eer van Super Mario hoog te mogen houden tijdens het componeren van de soundtrack voor Super Mario RPG. Je zou kunnen zeggen dat dit haar zeker gelukt is, omdat de soundtrack van de game zeer geliefd is. Daarnaast mocht ze ook voor de remake van Super Mario RPG de nummers bijwerken in een moderne stijl. Hoewel de moderne versies van de nummers fantastisch klinken, krijgen nostalgische spelers ook de keuze om in de remake over te schakelen naar de originele muziek. Shimomura streefde tijdens het maken van de soundtrack voor de remake ernaar om trouw te blijven aan het origineel.

Super Mario RPG minigame

Hieronder zijn Shimomura’s volledige woorden te lezen (vertaald):

Ik was nog steeds een werknemer van Square voor het originele spel uit 1996, maar hoewel ik bang was dat ik die beroemde melodieën niet kon arrangeren, had ik vanaf het begin een sterk verlangen om een stuk te maken dat de naam Super Mario eer aan deed en waar iedereen met plezier naar kon luisteren. Er was toen ook druk, maar misschien herinner ik me dat het plezier groter was omdat ik jonger was. Dat ik mocht werken aan de beroemde Super Mario-serie? Ik vond dat ik ongelooflijk veel geluk had.
Destijds was het de geluidssoftware van de Super Nintendo, dus alles had een sampling van instrumentgeluiden in het interne geluidssysteem. Dit keer bevat de Nintendo Switch-versie opgenomen geluidsbestanden, precies zoals ze werden ingevoerd in de software. Als je het vergelijkt met het origineel, kun je de evolutie van de hardware echt voelen in de muziek en de inhoud van het spel.

Het is echter hetzelfde als de originele compositie. Als we het basisgedeelte (van de partituur) zouden veranderen, zouden fans van het originele werk het niet goed ontvangen. We hebben geprobeerd het uiterlijk van de wereld of de indruk van Super Mario RPG niet te veranderen.

De remake van Super Mario RPG is op dit moment verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Wat vind jij van de Super Mario RPG’s moderne soundtrack? Ben je van mening dat Shimomura trouw is gebleven aan de originele muziek? Laat het ons weten in de comments!

Bron: daion.ac.jp

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Vacature: N1-UP zoekt een communitymanager

0

Special Vacature: N1-UP zoekt een communitymanager

26-03-2024

3

Erik

Utrecht Specials – Het verhaal van de spelende Ogerpon

4

Special Utrecht Specials - Het verhaal van de spelende Ogerpon

25-03-2024

3

Evelyne

Reageer als eerste!