Codenaam Switch 2 en meer onthuld door datalek bij Game Freak

  • Nieuws

  • 5 dagen geleden

  • Erik

  • 3

Pokémon-ontwikkelaar Game Freak is getroffen door een groot datalek. Hierdoor is onder meer de codenaam van de Nintendo Switch 2 onthuld: Ounce.

Ounce is een gewichtsmaat (hier staat een ons voor 100 gram), maar het verwijst mogelijk ook naar een sneeuwpanter of lynx. Het kan ook ‘een klein beetje’ betekenen.

Nintendo geeft vaker rare codenamen aan nieuwe consoles. De GameCube heette eerst Dolphin, terwijl de Wii U onder Project Café ging.

Hackers vonden de naam Ounce bij data over de tiende generatie aan Pokémon-spellen, die voor de Switch 2 lijken gepland. De opvolgers van Scarlet & Violet hebben ‘Gaia’ (aarde) als projectnaam en bevatten opnieuw twee versies: K en N.

Hoofdafbeelding bij Codenaam Nintendo Switch 2 onthult door datalek bij Game Freak

Het aankomende Pokémon Legends: Z-A is een van de getroffen games in de hack.

De Game Freak Teraleak

Onder dataminers staat het lek inmiddels al bekend als Game Freak Teraleak. Hackers haalden ook informatie over Pokémon Legends: Z-A en een geheel nieuw Pokémon-spel naar boven. Ook ligt de data van Nintendo DS-spellen als HeartGold & SoulSilver volledig op straat.

De Game Freak Teraleak omvat het volgende:

  • Pokémon Legends: Z-A heet intern ‘ikkaku’. De game lijkt op dit moment al volledig speelbaar (als in: grotendeels af) en lijkt enkel uit te komen op de huidige Nintendo Switch.
  • Synapse is de codenaam voor een gloednieuw Pokémon-spel, dat in samenwerking met ILCA (makers Brilliant Diamond / Shining Pearl) gemaakt wordt. Dit lijkt een multiplayerspel, misschien zelfs MMO (er is een bestand genaamd MMO_test gevonden) te zijn. Het wordt beschreven als een ‘Splatoon-like’.
  • De broncode van Pokémon Platinum en HeartGold / SoulSilver is helemaal gelekt. Daarnaast zijn er betaversies van Black & White 2 en Pokémon X & Y gevonden.
  • Game Freak lijkt te testen of Pokémon Gaia, de opvolger van Scarlet & Violet, ook uit kan komen op de huidige Switch.
  • Interne informatie, waaronder mailwisselingen, meetings en planningsdocumenten.
  • Het gaat in totaal om 1 terabyte aan data, waarvan ze echt toegang hebben tot 4GB.

Ook zijn er betaversies van een heleboel Pokémon gelekt:

Generatie 3 (Ruby / Sapphire, Game Boy Advance)

View post on imgur.com

 

Generatie 4 (Diamond / Pearl, Nintendo DS)

View post on imgur.com

Generatie 5 (Black / White, Nintendo DS)

View post on imgur.com

Op dit moment zijn dataminers nog door alle code aan het gaan. Mogelijk komt er nog meer informatie vrij.

Het is de eerste keer dat we horen over de codenaam van de opvolger van de Nintendo Switch. De console wordt volgens Nintendo onthuld voor 1 april 2025. Analisten speculeerden eerder dat er in september al nieuws zou komen.

Het is niet de eerste keer dat Game Freak getroffen is op een lek van deze schaal. Een aantal jaar terug lag de code van veel Game Boy-games helemaal op straat. Ditmaal lijken hackers ook toegang te hebben gekregen tot meer recente informatie.

Arme, arme Game Freak. Verontrustend ook dat hackers ditmaal ook relatief nieuwe informatie naar boven wisten te halen. Wat zijn jouw gedachten? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Elsie – Mist nét dat beetje extra

0

Review Elsie - Mist nét dat beetje extra

13-10-2024

1

Erik

Gerucht: DLC/Definitive Edition in de maak voor Hogwarts Legacy

0

Nieuws Gerucht: DLC/Definitive Edition in de maak voor Hogwarts Legacy

12-10-2024

1

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Icelos

5 dagen geleden

#14594‍

2804 XP | 259 comments

Sommige van die beta sprites zien er echt zo slecht uit :'). Wel interessante informatie allemaal, benieuwd wanneer Pokémon Gaia onthuld wordt.

Mitch

5 dagen geleden

#14597‍

3182 XP | 497 comments

Damn, dit is echt een bizar grote leak..

rob1N

4 dagen geleden

#14600‍

6065 XP | 1171 comments

lol, Gamefreak why you suck so much