Celeste viert zesde verjaardag met 3D platformer in N64-stijl

Niet voor de Nintendo Switch, maar Celeste viert haar zesjarig bestaan in Nintendo 64-achtig 3D.

Meer dan zes jaar geleden (25 januari 2018) kwam Celeste uit en het spel was een zeer succesvolle Indie-hit. Laatst zagen we al dat de makers dit willen vieren met iets “kleins maar cool”. Intussen hebben zij via X/Twitter onthuld wat de verrassing is: een klein experimenteel 3D spel, genaamd Celeste 64: Fragments of the Mountain.

Helaas is het niet speelbaar via de Nintendo Switch, maar kun je het gratis downloaden en spelen op je PC, via de volgende Itch.io-link.

Het is een kleinschalige game die je de magie van de berg Celeste laat herbeleven in 3D, met een erg blokachtige Madeline. Deze game is geïnspireerd door het vroege 3D van de N64-generatie. Omdat het spel dialogen bevat die zich afspelen na het originele spel, is dit enigszins een vervolg daarop te noemen. Het speelt zoals je kunt verwachten van Celeste als 3D platformer, waarbij je nu in 3D springt, klimt en rent om Celeste te trotseren.

Ga jij Celeste 64: Fragments of the Mountain downloaden en spelen? Laat ons weten wat je ervan vindt, in de comments!

Celeste in 3D

Bron: Celeste 64: Fragments of the Mountain

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

Gerucht: Opvolger Switch komt dit jaar en krijgt 8 inch-scherm

18

Nieuws Gerucht: Opvolger Switch komt dit jaar en krijgt 8 inch-scherm

30-01-2024

8

Dennis

Scarlet & Violet krijgen donderdag update naar Versie 3.0.1

3

Nieuws Scarlet & Violet krijgen donderdag update naar Versie 3.0.1

30-01-2024

1

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

30 jan 24 om 18:44

#12846‍

3604 XP | 417 comments

Heb 'm overigens gedownload en even kort gespeeld. Leuk, al is de aangeraden controller wel handiger voor de besturing in 3D. Ik sprong overal naast in het begin. Lang geleden dat ik een 3D game speelde met een toetsenbord. Toch lukte het en is het vermakelijk! Best een goede overzetting van 2D naar 3D ook, al is het oorspronkelijke Celeste natuurlijk de voornamere game.

Ben op het moment ook met Celeste bezig op de Nintendo Switch. Toffe game, al ging ik daar al vanuit.