Capcom geeft update over toekomst Mega Man

Het blijft onduidelijk wanneer, maar Capcom ziet zeker nog toekomst in Mega Man!

 

Het is intussen alweer bijna vijf jaar geleden dat Mega Man 11 (2018) verscheen, bij het dertigjarige jubileum van de serie. Dit jaar viert de blauwe held zijn vijfendertigste verjaardag (sinds 17 december 2022), al is het tot nu toe een stil feestje. Wel bracht Capcom de afgelopen jaren verschillende collecties uit, waaronder de recente Mega Man Battle Network Legacy Collection. Bij de laatste algemene Aandeelhoudersvergadering werd echter gevraagd naar hun toekomstplannen voor de serie.

Vraag: Mega Man Battle Network Legacy Collection is uitgebracht in april en heeft meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Dit draagt bij ​​aan het bestaande IP-gebruik en gebruikersuitbreiding. Wat zijn jullie plannen voor de Mega Man-serie?

Capcom’s antwoord bleef verwacht voorspelbaar en veilig, maar enigszins hoopvol:

Antwoord: Inclusief Mega Man 11, het nieuwste deel in de franchise, is Mega Man één van de historische IP’s van Capcom. Deze is geliefd bij fans en daarom willen we voorzichtig zijn met de manier waarop we de serie ontwikkelen. We overwegen hoe we de productie van nieuwe delen in de serie kunnen aanpakken. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ontwikkeling van een solide concept, ideeën, gameplay, enzovoorts.

Intussen is Mega Man 11 ook alweer zo’n 5 jaar geleden. Nog geen nieuw avontuur op komst?

Op zich is dat goed nieuws voor afwachtende fans. Capcom is zich ervan bewust dat zij wachten en zien de serie nog steeds als een prioriteit. Tegelijk blijft het antwoord wederom vaag en wordt er geen enkele verwachting gegeven of toezegging gedaan. Voor fans voelt dit al tijdenlang steeds wat onzeker aan, omdat Mega Man zich niet meer zo vaak laat zien als voorheen. Zo verscheen de laatste Mega Man X-game intussen alweer bijna twintig jaar geleden (Mega Man X8, 2004). Toch is het fijn om bevestigd te krijgen dat Capcom zich nog steeds bezighoudt met Mega Man’s volgende avonturen, ook al is nog onbekend wanneer die verschijnen.

Denk jij dat we dit jubileumjaar nog iets nieuws over Mega Man gaan horen of kun je beter rekening houden met een veel langere wachttijd tot een nieuwe game? Vertel ons meer over jouw verwachtingen, in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Terugkijken – Koopa Café Live Podcast met Ant-Quipment

2

Podcast Terugkijken - Koopa Café Live Podcast met Ant-Quipment

08-07-2023

4

Dreon

Launch trailer voor The Legend of Heroes: Trails into Reverie

0

Nieuws Launch trailer voor The Legend of Heroes: Trails into Reverie

07-07-2023

1

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

8 jul 23 om 09:46

#10690‍

2655 XP | 485 comments

Mega Man X blijft de beste Mega Man game. Een remake van X in een moderne stijl zou ik heel tof vinden! 

Martijn

8 jul 23 om 12:17

#10693‍

3557 XP | 413 comments

Dat zou wel tof zijn, maar eigenlijk is Mega Man X tof zoals het is. Op de PSP hebben ze er een modernere remake van gemaakt, maar dan nog is het origineel leuker, vind ik. Als ik Mega Man X wil spelen, dan speel ik de Super Nintendo-versie wel. Maken ze een nieuwe, dan toch echt liever een compleet nieuw deel.

Tegelijk hoop ik dat de volgende Mega Man-game geen Battle Network-titel wordt. Die Legacy Collection verkocht bovenmaats goed voor Capcom, maar ik zie er nog steeds geen échte Mega Man in. Ga die collectie wel nog een keer halen, als de prijs wat daalt. Op een nieuw deel in de klassieke reeks is het vooral lang wachten, maar ik kijk wel uit naar een Mega Man 12 of Mega Man X9. Hopelijk mét een nieuwe en originele impuls voor de serie.