BioWare deelt verhaal Sonic Chronicles' verloren sequel

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood eindigde met een cliffhanger waarbij Eggman de wereld overnam. Echter heeft Sonic hier nooit een stokje voor kunnen steken. Sonic Chronicles zou een opvolger krijgen en hiervan wordt nu het verhaal gedeeld.

BioWare had een tijd geleden verschillende ideeën voor Sonic Chronicles 2, maar hebben hiervan nooit werk gemaakt. Hoewel we nooit een opvolger gaan zien van Sonic Chronicles, heeft de hoofddesigner Miles Holmes nu informatie gedeeld over het verhaal hiervan.  Het DS spel Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood eindigt met een open einde in de vorm van een cliffhanger. Het eindigt namelijk met Eggman die de wereld overneemt. Hierdoor waren veel fans overtuigd dat er wel een opvolger kwam. De opvolger zou vanaf dit punt verdergaan.

Super_Sonic_lifegiving_art_2016_

In een interview van Miles Holmes met Did You Know Gaming heeft hij het volgende gedeeld(vertaald):

“Het begint vanaf de cliffhanger en gaat hierop verder. Sonic en zijn vrienden komen terug en zijn nu in Eggman’s wereld, toch? Het heeft een klein beetje hetzelfde idee als Back to the Future 2. We hebben over Skynet uit Terminator 2 gesproken, wanneer je de toekomst ziet, waarbij je ziet waar Kyle Reece vandaan komt, dat is het idee, maar dan is het allemaal Eggman’s wereld. Dus in dit geval heeft Eggman alles gedaan waarvan hij droomde en zo de wereld veranderd zonder dat Sonic er was om hem te stoppen. De oorspronkelijke bevolkingsgroepen zijn nu gevangenen of slaven. Het wemelt van Eggman’s machines in een zeer dystopische Terminator-toekomst. de beroemde herkenningspunten zijn nu volledig in Eggman’s stijl en om die allemaal opnieuw te ontdekken is een gedeelte van het plezier. Stel je voor dat je naar Parijs gaat en je ziet dat de Eiffeltoren vol zit met Eggman’s machines en er een groot oog jou in de gaten houdt of zoiets.”

Shadow_rouge_Sonic_adventure_Style_lifegiving_art_

Maar waarom is er dan nooit een opvolger gekomen? De schuld zou kunnen liggen bij juridische kwesties. Voormalige Archie hoofdschrijver Ken Penders spande rechtzaken aan tegen Sonic Chronicles. Hij vond dat de personages veel overeenkomen met zijn creaties in de Archie stripboeken. De zaak werd meerdere malen afgewezen, maar dit duurde jaren om opgelost te worden, waardoor er veel tijd was verstreken. Dit is misschien de reden waarom ze besloten het niet te maken.

In Sonic Chronicles 2 staat vooral het bevrijden van de bevolking centraal. Hierdoor bouw je zelf een leger zodat je Eggman’s basis kan bestormen en de wereldorde kan herstellen. Wanneer spelers bij dit punt aankomen verschijnt Argus, een mega god die in het eerste spel geteased werd. Sonic en Eggman moeten hun gevecht stilzetten en samenwerken om Argus te verslaan. In het verleden heeft Argus door het universum gereisd om volledige rassen en bevolkingen  gevangen te nemen als zij een gevaar vormden voor zijn bestaan. Een orakel had hem ooit verteld dat zijn dood veroorzaakt wordt door de handen van sterveling. In Sonic Chronicles 2 wordt echter duidelijk dat deze voorspelling een trucje was. Wat de motieven precies van deze “waarzegger” zijn is onbekend en zou in latere opvolgers duidelijk worden.

Sonic Chronicles werd in 2008 uitgebracht voor de Nintendo DS.

Zou jij alsnog willen dat ze een opvolger maken van Sonic Chronicles? Laat het ons weten in de comments!

Tails_pokemon_trainer_sonic_adventure_as_style_stijl_vulpix_pidgey

Bron: Youtube

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch-opvolger lanceert in eerste helft 2024

6

Nieuws "Nintendo Switch-opvolger lanceert in eerste helft van 2024"

10-07-2023

3

Erik

Pinball_FX_flipperkast_Arcade_kast

1

Nieuws Pinball FX krijgt lanceertrailer op Nintendo Switch

10-07-2023

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Mitch

11 jul 23 om 11:29

#10719‍

3106 XP | 483 comments

Tijd voor Pokétails Chronicles!

lifegiving

11 jul 23 om 12:22

#10720‍

2170 XP | 353 comments

Haha.. Ik heb er nog meer van De goede oude tijd dat ik Sonicx Pokemon tekende