Bezoek Zelda CD-i lezing van oud redacteur Willem Hilhorst

De Zelda-serie is in de loop der jaren erg gegroeid, van de eerste The Legend of Zelda op de NES tot The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom op de Switch. Hoewel de meeste Zelda-games erg goed worden ontvangen, zijn er twee games die een meme werden “voordat memes een ding waren”. Hier hebben we het over de Zelda CD-i games. Oud N1-UP-redacteur Willem Hilhorst geeft op zaterdag 6 januari een lezing over deze twee beruchte Zelda-games.

Hieronder is wat informatie over de lezing te lezen:

Het zijn de meest beruchte titels in de wereldberoemde spellenreeks: de Zelda CD-i games. Ooit bedoeld om consumenten massaal te verleiden tot aankoop van de Philips CD-i speler. Echter de games werden een meme, voordat memes een ding waren. Maar wat is de geschiedenis achter Link en de Gezichten van het Kwaad en Zelda en de staf van Gamelon? Waarom liet Nintendo meerdere Zelda-games ontwikkelen voor een ander spelsysteem? En wat is de invloed van deze games op de rest van de serie? In deze lezing leer je misschien wel meer dan je ooit wilde weten over deze twee games! Dus pak je lantaarn, bereid je bommen voor en “spralala daar gaan we!

Tijdens de lezing kom je dus meer te weten over de Zelda CD-i games en “de missende Link tussen Nederland en Zelda”. De lezing is op zaterdag 6 januari in de ‘Newsroom’ in Groningen en is van 14:30 tot 15:30. Naast de lezing is er een Zelda-expositie die tot en met februari te zien is.

Ga jij deze Zelda-lezing van oud-redacteur Willem bezoeken? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Forum.nl

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

Koei Tecmo kondigt DLC aan voor Fate/Samurai Remnant op Nintendo Switch

0

Nieuws Koei Tecmo kondigt DLC aan voor Fate/Samurai Remnant op Nintendo Switch

02-01-2024

1

Karina

Hoofdafbeelding bij wat weten we over opvolger Nintendo Switch

11

Special Wat weten we over de Nintendo Switch-opvolger?

02-01-2024

9

Robin

Reageer als eerste!