Atelier Yumia is begin 2025 het nieuwe hoofdstuk in de Atelier-serie

  • Nieuws

  • 28 aug 24 om 09:30

  • Erik

  • 0

Atelier Yumia: The Alchemist of Memories & the Envisioned Land is aangekondigd voor de Nintendo Switch. Het spel verschijnt in het begin van 2025.

Atelier Yumia is een rollenspel die het verhaal van de titulaire Yumia vertelt. Zij gaat op reis om haar verleden onder ogen te zien, en tegelijkertijd de kunst van alchemie onder de knie probeert te krijgen.

De Atelier-serie is het meest bekend van de drie goed ontvangen Atelier Ryza-spellen. Een trailer laat zien wat je kunt verwachten.

In Atelier Yumia: The Alchemist of Memories & the Envisioned doorkruis je vele gebieden, van graslanden tot lichtgevende wouden. Ondertussen versla je vijanden via een actievol gevechtssysteem. De trailer toont Yumia vechtend met een boog, maar ook met een zwaard en staf.

Het spel legt de nadruk op ‘alchemie’, een manier om nieuwe voorwerpen en vaardigheden te maken. Hiervoor moet je tijdens je reis diverse grondstoffen zien te vinden.

Op 2 september om 14:00 uur zendt ontwikkelaar Gust een speciale livestream uit in het Japans, waar meer informatie over het spel bekend gemaakt wordt.

De Atelier-serie gaat al mee sinds de jaren ’90. Vorig jaar verscheen er nog een remake van Atelier Marie: the Alchemist of Salburg, die Thijmen in onze review ‘een zorgeloze RPG‘ noemde.

Wat vind jij van deze aankondiging? Heb jij de Atelier-serie wel eens gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Speel als Patrick de Ster in nieuwe SpongeBob SquarePants-game

0

Nieuws Speel als Patrick de Ster in nieuwe SpongeBob SquarePants-game

28-08-2024

1

Erik

Hoofdafbeelding bij Alle 18+-games van Nintendo

1

Special Dit zijn alle 18+-games van Nintendo

28-08-2024

4

Erik

Reageer als eerste!