Atari neemt Intellivision over

Atari heeft de Intellivision-merknaam en de rechten op meer dan 200 spellen overgenomen.

Volgens Mike Mika van Digital Eclipse “eindigt hiermee de langstlopende console-oorlog in de geschiedenis”.

Intellivision Entertainment LLC zal zich herpositioneren en doorgaan met de ontwikkeling van de Amico-spelconsole, terwijl Atari nieuwe versies van Intellivision-spellen voor de Amico zal licenseren. Atari streeft ernaar om klassieke Intellivision-spellen breder te distribueren, nieuwe spellen te creëren en licentiemogelijkheden te verkennen.

Atari’s CEO, Wade Rosen, noemt de overname een unieke kans om fans van beide merken te verenigen. Ter ere van de overname zijn Intellivision-gebrandmerkte t-shirts beschikbaar in Atari’s online winkel.

Intellivision had eerder moeite met de productie van de Amico-console en lanceerde als alternatief de ‘Amico Home’ app. Atari heeft daarnaast aangekondigd dat het het Infogrames-label nieuw leven inblaast, na de rebranding in 2009.

Met deze overname versterkt Atari zijn positie in de retro gaming-markt en kunnen fans uitkijken naar een vernieuwd aanbod van klassieke en nieuwe spellen.

Wat vind jij van deze overname? En hebben retrospellen in jouw collectie ook nog steeds een bijzonder plekje? Laat het ons weten in de comments!

Bron: atari.com

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Devolver Direct 2024 aangekondigd voor juni

0

Media Devolver Direct 2024 aangekondigd voor juni

24-05-2024

1

Karlijn

Hoofdafbeelding bij Super Mario Run krijgt Paper Mario-event

0

Nieuws Super Mario Run viert release Paper Mario met cross-over-event

24-05-2024

1

Erik

Discussieer met ons mee! 2

DenHette

24 mei 24 om 11:33

#13652‍

383 XP | 44 comments

Ik heb nooit echt iets met of tegen Atari gehad, maar sinds ze Awesomenauts hebben opgekocht juich ik toch telkens wel een beetje als ze een teken van leven laten zien

rob1N

27 mei 24 om 12:41

#13663‍

6065 XP | 1171 comments

Atari was toch mede verantwoordelijk voor RollerCoaster Tycoon 1 en 2? If not, laat dan maar, maar anders staat RCT2 met stip op nr 1 voor mij. Héél veel uren vroeger gespeeld.