Ash Ketchum na 25 jaar officieel Pokémon-meester

  • Nieuws

  • 11 nov 22 om 19:49

  • Erik

  • 2

Ash Ketchum is na 25 jaar wereldkampioen in de Pokémon-anime geworden. Sinds 11 november 2022 mag hij zich daarom officieel Pokémon-meester noemen. The very best, like no one ever was.

Ash sleept de titel in de wacht door Leon uit de Galar-regio te verslaan in de aflevering “The Finals IV: The Partner, uit Pokémon: Ultimate Journeys. Hij deed mee aan de Pokémon World Coronation Series, waar enkel de allerbeste trainers in de Pokémon-wereld aan mee mochten doen. Eerder versloeg hij al Cynthia, de Champion uit Sinnoh.

Hij had de volgende Pokémon in zijn team: Dracovish, Gengar, Sirfetch’d, Lucario, Dragonite en natuurlijk Pikachu. Het was zijn trouwe Pikachu, die uiteindelijk de beslissende klap tegen Leon’s Charizard gaf. De aflevering is tot dusver alleen in Japan uitgezonden.

Het is nog niet bekend wat voor gevolgen dit heeft voor de Pokémon-anime, nu zijn ultieme doel behaald is. Uit vertalingen van de titels, lijkt het erop dat de reis van Ash en Pikachu wel eens ten einde kan zijn. Een van de afleveringen heet namelijk: “Pokémon! I’m glad I got to meet you!”

Pikachu, ik kies jou!

Ash Ketchum begon zijn reis in 1997 (in Nederland startte hij in 1999), met de aflevering “Pokémon, I Choose You!” Hier versliep hij zich, waardoor hij een Pikachu kreeg in plaats van Squirtle, Bulbasaur of Charmander. Algauw ontpopte de gele muis zich tot zijn meest trouwe partner. Met Brock en Misty, en later vele anderen – beleefde hij hierna vele avonturen. De Theme Song van het allereerste seizoen staat al jarenlang in de hoogste regionen van Radio 2’s Top 2000.

Zijn doel was vanaf het begin al om Pokémon-meester te worden. Hij verzamelde daarom Gym Badges en deed mee aan de Pokémon League, het allerhoogste toernooi van een bepaalde regio. Hij won meerdere prijzen: onder andere de Orange Islands Cup. Ook mag hij zich Battle Frontier Brain noemen. In 2019 won hij uiteindelijk zijn eerste Pokémon League (link N1ntendo-archief), die in Alola.

Hoewel er al 25 jaar voorbij is gegaan, is hij officieus nog steeds tien. Ash zijn World Champion-team was eerder dit jaar te krijgen via Mystery Gift in Pokémon Sword & Pokémon Shield.

Bron: The Pokémon Company

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

2

Nieuws The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

20-07-2024

1

Coen

Sonic Frontiers op Nintendo Switch krijgt technische analyse

1

Nieuws Sonic Frontiers op Nintendo Switch krijgt technische analyse

12-11-2022

2

Erik

Kijk vanavond om 19:00 naar een speciale Hogwarts Legacy gameplay showcase

1

Nieuws Kijk vanavond om 19:00 naar een speciale Hogwarts Legacy gameplay showcase

11-11-2022

3

Dennis

Discussieer met ons mee! 2

Robin

13 nov 22 om 21:41

#7473‍

3315 XP | 490 comments

Wat een moment. Het is niet dat ik deze serie verder heel veel heb gevolgd na mijn jeugd, maar toch is het nostalgisch om dit te lezen. Mijn enige jeugdserie dat ik nu volg is One Piece en ik ben bang wat ik daar ga voelen tegen het einde!

rob1N

14 nov 22 om 13:20

#7483‍

5672 XP | 1093 comments

10 jarige met 25 jaar ervaring! Dat is wat bedrijven tegenwoordig toch willen?

Wel lekker cliché, "Pikachu vs Charizard", de twee grootste Pokemon iconen. Wat ik vooral droog vind, is hoe Ash constant orders geeft om Iron Tail te gebruiken tegen Charizard... De anime sluit wat dat betreft nooit aan op de type advantages van de games.

Wel leuk om te lezen (en zien) dat ie EIN-De-LIJK eens de top heeft bereikt. Ik kan me nog wel iets herinneren van een championship met een gast die een Darkrai en een Latios had. Die heb ik geloof ik niet meer teruggezien.