Art-director Zelda legt uit hoe design Majora's Mask tot stand kwam

Het ontwerp van Majora’s Mask in The Legend of Zelda: Majora’s Mask heeft een uniek design. Takaya Imamura deelde in een interview wat de inspiratiebron was van dit kleurrijke masker.

Takaya Imamura heeft van 1989 tot en met 2021 bij Nintendo gewerkt als tekenaar bij verschillende spellen. Zo creëerde hij tekeningen voor Star Fox, F-Zero en een aantal van The Legend of Zelda spellen. Volgens Takaya was het de bedoeling om The Legend of Zelda Majora’s Mask en Ocarina of Time een duidelijk onderscheid van elkaar te geven. Het masker van Majora’s Mask heeft een bijzondere inspiratiebron.

Takaya Imamura deelde het volgende in een interview met Gaming Boulevard (vertaald):

Het komt erop neer dat The Legend of Zelda Majora’s Mask onderscheidbaar moest zijn van zijn voorganger. Ik heb ervoor gekozen om een Aziatisch stamontwerp voor het masker te creëren. Dus heb ik veel onderzoek gedaan naar verschillende maskers in verschillende regio’s. Ik heb de inspiratie van deze maskers gecombineerd en ben zo tot een ontwerp gekomen dat past.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time werd uitgebracht in november 1998 , The Legend of Zelda: Majora’s Mask werd uitgebracht op 27 april 2000.

Welk Zelda-voorwerp is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Youtube

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Gerucht: foto’s Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

0

Nieuws Gerucht: foto's Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

18-09-2024

2

Robin

Artist Star Fox legt uit waarom serie zo weinig delen heeft

2

Nieuws Artist Star Fox legt uit waarom serie zo weinig delen heeft

09-09-2024

1

Evelyne

Bekijk 10 minuten aan nieuwe Mario Party Jamboree gameplay

3

Media Bekijk 10 minuten aan nieuwe Mario Party Jamboree gameplay

09-09-2024

2

Coen

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

10 sep 24 om 08:46

#14379‍

5897 XP | 1138 comments

Ik heb Majora's Mask twee keer geprobeerd. beide keren kon ik er niet inkomen. Dat begin is zo vermoeiend saai. Je weet niet waar je heen moet en zoekt je rot in dat Clocktown. Ik had toevallig een kaart van Clocktown verkregen op een gegeven moment. Toen had ik eindelijk die kleine jochies gevonden en daarna iets verder gekomen dan de vorige keer maar op de een of andere manier trekt het me niet meer. Ik denk dat de oude graphics me ook gewoon tegenstaan. Daarbij misschien ook het gevoel dat je de game al 100 keer gespeeld hebt omdat het hetzelfde oogt als OoT. Ik vind het ergens jammer dat ik de game vroeger nooit zelf heb gehad. Ik denkt dat ik het toen wel verder gespeeld had.

Dus als antwoord op de slotvraag, Ocarina of Time uiteraard.