Amazon Games gaat Switch 2 ondersteunen

Als Nintendo klaar is om de Switch 2 te lanceren, lijkt het erop dat Amazon Games er meteen bij zal zijn met nieuwe titels.

Christoph Hartmann, vice-president van Amazon Games, heeft onlangs zijn steun toegezegd en enkele interessante gedachten gedeeld over het nieuwe systeem. In een interview met IGN maakte Hartmann duidelijk dat Amazon Games van plan is om games te ontwikkelen voor de Switch 2. Hij benadrukte echter dat het beter zou zijn als Nintendo de tijd neemt om de hardware te perfectioneren, zelfs als dat betekent dat we nog een jaar moeten wachten. Volgens Hartmann zouden de meeste third-party ontwikkelaars hier geen probleem mee hebben, aangezien teams voorlopig kunnen blijven werken aan andere systemen.

Hartmann zei hierover het volgende:

“Ja, we zijn van plan om games voor de Switch 2 te ontwikkelen en ik kan niet wachten tot het apparaat uitkomt. Maar eerlijk gezegd zie ik liever dat ze nog een jaar wachten en het perfect maken, dan dat ze het overhaast op de markt brengen en we vervolgens klagen over wat niet werkt. De Switch was zo’n fantastisch product, ik kan nog wel een jaar wachten als het moet. Vanuit ontwikkelingsperspectief denk ik dat de meeste niet-Nintendo ontwikkelaars niet exclusief voor de Switch ontwikkelen. Hun titels maken altijd deel uit van een mix van platformen.”

Amazon Games is bekend van spellen als New World, Crucible en Lost Ark en kondigde onlangs hun nieuwe titel King of Meat aan.

Welk spel uit het portfolio van Amazon Games zou jij graag op de Switch 2 zien? Discussieer mee in de comments!

Bron: Interview met IGN

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

Nintendo Switch-opvolger mogelijk meer gericht op motion controls

6

Nieuws Nintendo Switch-opvolger mogelijk meer gericht op motion controls

26-08-2024

2

Karlijn

Crash Bandicoot 5 ooit in de maak, was cross-over met Spyro

0

Nieuws Crash Bandicoot 5 ooit in de maak, was cross-over met Spyro

26-08-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 5

rob1N

26 aug 24 om 14:42

#14219‍

5872 XP | 1133 comments

Hmjah, je vraagt Nintendo dus eigenlijk om een krachtiger apparaat te maken zodat ontwikkelaars niet hoeven te downscalen/downgraden of hoe je dat ook noemt zodat ze multiplatform titels ook makkelijker naar de Switch 2 kunnen brengen. Succes daarmee. nintendo zal wel weer met een apparaat komen dat twee generaties achter ligt op hardware gebied. Ik ben namelijk bang dat het gewoon een opgevoerde Switch wordt met een of andere lame gimmick.

Apenknul

26 aug 24 om 14:57

#14220‍

4086 XP | 769 comments

Neuh, als ik alles zo goed hoor, komt het in de buurt van de Xbox Series S.

Ik ben meer benieuwd naar waarom Amazon nu al kan zeggen dat ze games voor het apparaat maken. Maar aan de andere kant, het is Amazon. Ik trek me er niet veel van aan.

N2up

26 aug 24 om 19:05

#14232‍

1689 XP | 331 comments

Ze brengen voor mij niks boeiends uit dus wat Amazon vindt boeit me niet.

Waliwal

27 aug 24 om 09:19

#14236‍

370 XP | 69 comments

Goede samenwerking met Amazon betekent wel dat er goede support komt voor diensten die ze via Prime gaming aanbieden. Dat zou bijvoorbeeld goedkope games of bonussen kunnen betekenen voor gebruikers die ook Amazon Prime hebben. Op die manier heb ik al best veel toffe games gekregen en ingame items voor F2P games.

Dus het lijkt mij toch wel fijn als in deze relatie investeren.

Paul

27 aug 24 om 12:03

#14238‍

3909 XP | 680 comments

Nah, Amazon is troep, en dan heb ik het nog niet eens over de games. Opmerkelijk hoeveel geld Amazon, Apple, Netflix en Google in games hebben gestoken, en het heeft ze bijna niks opgeleverd. Ik moet even de wereld's kleinste viool op gaan zoeken...