Alle nieuwe games uit Marvelous Showcase 2023

  • Nieuws

  • 26 mei 23 om 10:15

  • Erik

  • 1

In de nacht van 25 op 26 mei was de Marvelous Game Showcase. In dit bericht vind je alle nieuwe games.

Marvelous liet een aantal nieuwe games zien, waaronder iteraties in de Rune Factory- en Story of Seasons-franchise. Voor veel spellen zijn nog geen platformen bekend gemaakt, daarnaast zijn sommige titels indicatief of voorlopig.

De kans is groot dat het gros naar de Nintendo Switch komt. Naast nieuwe titels, toonden ze ook eerder onthulde: Loop8 en Fashion Dreamer.

Alle games uit Marvelous Showcase 2023

Rune Factory 6

Rune Factory 6 is de nieuwste iteratie in de populaire RPG annex boerensim-franchise. De titel speelt zich af in het westerse continent Adonea. Een logo is het enige wat tot nu toe is laten zien.

Rune Factory: Project Dragon

Project Dragon is een spin-off in de Rune Factory-franchise. Het speelt zich af in Japanse sferen en Marvelous belooft een “unieke ervaring”. Ze bouwen voort op elementen waar de franchise zo bekend om staat, zoals je dagelijkse leven, avonturieren en romantische escapades. Daarnaast zijn draken belangrijk voor het verhaal.

DAEMON X MACHINA: Titanic Scion

Daemon X Machina krijgt een vervolg. Er zijn nog geen details bekend gemaakt, maar fans kunnen uitkijken naar de terugkeer van de “onvergetelijke” Arsenal-actie die de mechs bieden. Ze beloven meer details, alsmede platformen, op een later tijdstip te delen.

De eerste Daemon X Machina was een shooter annex actiespel met mechs, en lanceerde in 2019 op de Nintendo Switch.

Project Magia

Over Project Magia is nog niet veel bekend. Er wordt gebouwd rondom het thema “A New Frontier” (Een nieuwe grens). Marvelous heeft de bedenker en tekenaar van Fairy Tail, Hiro Mashima, ingehuurd om de designs van de personages te tekenen. Meer details worden later bekend gemaakt.

Story of Seasons

Er komt een nieuw deel in de Story of Seasons-franchise aan. Deze heeft nog geen titel. De ontwikkelaars beloven extra veel aandacht te spelen aan de visuele presentatie van de boerderij en omgevingen. Verder lijkt deze boerensimulator voort te borduren op bekende gameplay: het omploegen van land, het verzorgen van dieren en het vinden van een levenspartner. Een zorgeloos avontuur.

Multiplayerspel van Story of Seasons

“Onze fans waren luid en duidelijk”, zegt Marvelous. “En ze willen een Story of Seasons-spel met al hun vrienden spelen”.  Het wordt beschreven als een spel die je “met iedereen” kunt spelen, en is een “nieuwe richting” voor de boerensimulator.

Tijdens de showcase lieten ze enkel artwork zien. Op een later moment delen ze meer details.

Project Life is RPG

Een gloednieuwe IP van Marvelous. Deze RPG is gebaseerd op het thema “leven” en borduurt voor dat enthousiaste gevoel dat je hebt vlak voordat je op avontuur gaat. De game haalt inspiratie uit verschillende Japanse RPG’s door de jaren heen.

Marvelous kondigde haar Game Showcase een dag van te voren aan. De stream begon om 23:59, 25 mei.

Heb jij naar de showcase gekeken? Wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Deel 2 van gratis The Wonderful 101 DLC nu beschikbaar

0

Nieuws Deel 2 van gratis The Wonderful 101 DLC nu beschikbaar

26-05-2023

2

Dennis

Drie Super Mario GBA-spellen nu live op Nintendo Switch Online+

7

Nieuws Drie Super Mario GBA-spellen nu live op Nintendo Switch Online+

26-05-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Dennis

26 mei 23 om 12:20

#10029‍

973 XP | 87 comments

Daemon X Machina is zo'n game die me altijd wel heeft aangesproken, en ook al vaak in de aanbieding is geweest. Zelfs gespeeld tijdens de week free trial op NSO. Maar toch ben ik er nooit aan toegekomen om hem op te pikken en gezien de backlog die ik heb denk ik ook niet dat het nog gaat gebeuren. Goed dat Marvelous toch heil ziet in de serie en een nieuw deel aankondigt!