Alle medewerkers van Annapurna Interactive dienen ontslag in

Alle medewerkers van Annapurna Interactive, de video-game uitgeverij van producent Megan Ellison, namen ontslag na een geschil met de eigenaar.

Annapurna Interactive’s President Nathan Gary en zijn team hadden veel overleg gehad met Megan Ellision om een afspraak te maken over een onafhankelijke afsplitsing van de entiteit. Toen Megan echter de onderhandelingen erbij gehaald had, besloten Gary en zijn team om ontslag te nemen. Na hun ontslag volgden er nog meer medewerkers die hetzelfde besluit namen.

Gary en zijn team deelden het volgende (vertaald):

Alle 25 leden van het Annapurna Interactive team hebben unaniem besloten om ontslag te nemen. Dit was het lastigste besluit dat we ooit genomen hebben en we hebben hierover goed nagedacht.

Een woordvoerder van Annapurna bevestigde dat er een spin-off bedacht werd, maar beide partijen konden geen overeenkomst maken, waardoor mensen dus opstapten.

Megan deelde een statement (vertaald):

Onze topprioriteit is om onze ontwikkelaars en uitgevers te blijven ondersteunen tijdens deze grote transitie. We zijn niet alleen toegewijd aan onze bestaande spellen maar willen ook uitbreiden naar games in interactieve ruimtes. We blijven ook onderzoeken naar mogelijkheden om een geïntegreerde benadering te hanteren voor lineaire en interactieve storytelling in zowel films, tv, gaming en theater.

Deze grote verandering heeft geleid tot chaos bij de gameontwikkelaars die partners zijn van Annapurna omdat het onduidelijkheden geeft over de projecten. Als een uitgever is Annapurna niet alleen verantwoordelijk voor het financieren van de spellen maar ook de afhandeling ervan, zoals het checken van de kwaliteit, toepassen op producten die naar de lokale markt gaan en het marketen zelf. Hierdoor is het nu enorme chaos voor de gamemakers, omdat ze momenteel ook geen goed contact krijgen en zekerheden willen hebben over de afgesproken overeenkomsten.

Hector Sanchez, de officiële co-oprichter van Annapurna Interactive, is sinds vorige maand de nieuwe president van het bedrijf. Hij deelde dat het bedrijf zich aan de contracten die er al zijn houdt en dat er vervanging wordt gezocht voor de medewerkers die opgestapt zijn.

Annapurna staat bekend voor het uitgeven van door critici geprezen titels die gemaakt zijn door kleine ontwikkelaars. Zo werden er prijzen binnengehaald voor Outer Wilds, Stray en Cocoon.

Waar denk jij dat het probleem ontstaan is? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: bloomberg

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Foto’s Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

0

Nieuws Foto's Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

18-09-2024

2

Robin

Fysieke release Marvel vs. Capcom Fighting Collection komt zonder cartridge

4

Nieuws Fysieke release Marvel vs. Capcom Fighting Collection komt zonder cartridge

13-09-2024

0

Jeroen

Trailer Pokémon Unite zet Armarouge in de spotlights

0

Nieuws Trailer Pokémon Unite zet Armarouge in de spotlights

13-09-2024

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

Jeroen

5 dagen geleden

#14398‍

1050 XP | 159 comments

Ik heb een aantal games van deze studio echt met veel plezier gespeeld, ik hoop dat alles goedkomt :-O