Alien Hominid HD aangekondigd voor Nintendo Switch

Schietgraag buitenaards wezen wordt verwacht later in 2023 terug te keren, ook op de Nintendo Switch!

 

Alien Hominid begon als een run and gun-platformer, gemaakt in Adobe Flash, voor op de website Newgrounds. Het spel viel op door zijn gameplay, stijl en humor, waardoor grote populariteit volgde. Deze game werd dus doorontwikkeld tot een console-versie. Deze verscheen in 2004, onder andere voor de Amerikaanse GameCube. Ontwikkelaar The Behemoth heeft aangekondigd dat het spel aan een nieuwe heruitgave krijgt als Alien Hominid HD, die ook verschijnt op de Nintendo Switch. Daarvoor hebben zij ook een re-release trailer beschikbaar gesteld, die je hier kunt bekijken.

Rennen en schieten als vanouds, maar nu in een nieuwe HD remaster

Alien Hominid HD is het vertrouwde 2D platformspel van zo’n twee decennia geleden, maar met verbeterde HD graphics en toegevoegde wekelijkse of maandelijkse online leaderboards. Er zijn drie moeilijkheidsgraden en alle mini-games zitten er ook bij. Het is nog niet precies bekend wanneer Alien Hominid HD naar de Nintendo Switch komt, maar op Steam gebeurd dit later in 2023.

Verwacht wordt dat deze HD remaster mogelijk met het nieuwe vervolg wordt gebundeld, dat ook in ontwikkeling is. Ook van Alien Hominid Invasion is nog geen releasedatum bekend, met een verwachting voor 2023. Bekijk hieronder ook een eerdere trailer van dit vervolg, dat ook op de planning staat voor de Nintendo Switch.

Eerdere trailer van het vervolg, dat al in 2020 werd aangekondigd

Ben jij bekend met Alien Hominid of heb je die vroeger misschien al gespeeld? Vertel ons er meer over in de comments.

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Fitness Boxing: Fist of the North Star krijgt fysieke versie

0

Nieuws Fitness Boxing: Fist of the North Star krijgt fysieke versie

29-08-2023

2

Thijmen

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge – Dimension Shellshock DLC

1

Hands-on Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge - Dimension Shellshock DLC

28-08-2023

4

Dennis

Discussieer met ons mee! 2

Zool

28 aug 23 om 20:48

#11200‍

1981 XP | 372 comments

Alien Hominid HD bestond al op de Xbox 360; die hebben ze halsoverkop even hernoemd naar Alien Hominid 360 moehahaha.

Martijn

29 aug 23 om 13:52

#11205‍

3604 XP | 417 comments

Klopt, maar het is wel de eerste keer dat hij op een Nintendo console verschijnt, buiten Amerika. Dat hij eerder al HD was op de Xbox 360 had ik gelezen. Weet niet of dat 1:1 dezelfde versie was, maar maakt voor de Switch niet zoveel uit. Was ook nog een Game Boy Advance-uitgave, maar die schijnt minder goed ontvangen te zijn.

Dit is echt zo'n spel dat ik in de GameCube-tijd steeds ben misgelopen. Zag hem wel eens als import bij videogame-stores liggen, maar uiteindelijk nooit gekocht. Vroeg me wel af of het leuk is. Op de Playstation 2 zag ik hem wel vaak in winkels liggen. Weet niet of ik 'm nu nog ga halen, maar benieuwd of dit achteraf toch een leuke game is.