AI-generator gebruikte Nintendo-video's door zonder toestemming

  • Nieuws

  • 28 jul 24 om 17:19

  • Coen

  • 0

Video’s van Nintendo zijn zonder toestemming gebruikt om AI-generator te trainen. Dit blijkt uit een onderzoek van 404 Media.

Het bedrijf Runway, bekend van hun Gen-3 AI model dat video’s kan genereren, heeft volgens het onderzoek van 404 Media duizenden video’s van YouTube gebruikt om model me te trainen. Onder deze duizenden video’s zijn een aantal kanalen van Nintendo te vinden. 404 Media heeft de spreadsheets van Runway in handen gekregen en deze online gezet. Je kunt nu zelf precies zien waar dit video-generatie programma zijn data vandaan heeft gehaald.

De video-generator Gen-3 word gefinancierd door investeringen van grote bedrijven, waaronder Nvidia en Google zelf. Google heeft eerder in een interview met Bloomberg vermeld dat het gebruik van video’s op het video-platform YouTube tegen hun servicevoorwaarden zou zijn.

Zoals je kunt zien komt Nintendo meerdere keren voor in de spreadsheet van Runway

Een anonieme Runway medewerker die met 404 Media sprak had dit te zeggen (vertaald):

De Youtube-kanalen in de spreadsheet zijn door iedereen in het bedrijf aangeleverd als goede hoge kwaliteitsvideo’s om het AI-model mee op te bouwen. Dit hebben we dan in een zogenaamde “Web Crawler” (een programma dat het internet op een methodische en geautomatiseerde manier doorbladert) gezet die alle video’s van alle kanalen via een proxy heeft gedownload. Dit om te voorkomen dat het geblokkeerd word door Google.

Het is niet bekend of Nintendo’s data daadwerkelijk zijn gebruikt om Gen-3 mee te trainen. Door het feit dat Nintendo meermaals op de spreadsheet naar voren komt, lijkt de kans echter groot. Nintendo vecht piraterij en misbruik van hun intellectueel eigendom hard aan. Hoogstwaarschijnlijk zal Nintendo ook hier actie tegen zal ondernemen.

Wat vinden jullie van het feit dat Nintendo video’s worden gestolen voor deze AI-programma’s? Laat het ons weten in de comments!

Bron: 404 Media

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Persona 5: The Phantom X komt naar consoles

0

Nieuws Persona 5: The Phantom X komt naar consoles

29-07-2024

2

Rik

Overboss verschijnt in augustus voor de Nintendo Switch

0

Nieuws Overboss verschijnt in augustus voor de Nintendo Switch

28-07-2024

3

Dreon

Reageer als eerste!