Aandelen Nintendo dalen met 7,5% na matige Switch-verkopen

  • Nieuws

  • 8 feb 23 om 09:43

  • Erik

  • 3

Nintendo’s aandelen krijgen een flinke klap en dalen met liefst 7,5%. Dit lijkt vooral te wijten aan de teleurstellende prestaties van de Nintendo Switch.

Het is de grootste daling van Nintendo’s aandelen in zestien maanden. Bloomberg noemt de klap een direct gevolg van de lagere Nintendo Switch-verkopen. “De verdiensten gaven aan dat de Nintendo Switch naar het einde van zijn levenscyclus snelt, op een hoger tempo dan we hadden verwacht”, zegt analist Kazunori Ito tegen het medium. Hij voegt eraan toe dat Nintendo snel zijn strategie moet aanpassen, maar daar op dit moment nog niet de tools voor lijkt te hebben.

Nintendo lijkt op de hoogte van dit feit. In hun financiële rapport benoemen ze al dat de Switch-verkopen “lager waren dan verwacht” (pagina 8). Ze stelden hun prognose voor het einde van het financiële jaar bij van 19 naar 18 miljoen. Ook moesten ze hun totale omzet naar beneden afstellen.

De Nintendo Switch-verkopen daalden met 21,1% ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor.

De Nintendo Switch gaat op 3 maart zijn zevende levensjaar in.

Daarnaast legt het chiptekort, dat eindelijk voorbij lijkt te zijn, Nintendo geen windeieren. Analist Mark Chadwick zegt tegen Bloomberg dat de vraag naar de Nintendo Switch “uitgeput” begint te raken en meldt dat de PlayStation 5 nu eindelijk de kans krijgt om op stoom te komen.

Tot slot worden ook Pokémon Scarlet & Violet benoemd: hoewel de games meer dan 20 miljoen exemplaren wisten te verkopen, zorgden ze niet voor een extra grote aanwas aan nieuwe Nintendo Switch-eigenaren.

De aankondiging van de Nintendo Direct gisteren wist de klap niet te voorkomen.

Nintendo maakte gisteren haar financiële cijfers over de eerste drie kwartalen van dit financiële jaar bekend. Hierbij kwam onder andere naar buiten dat de Nintendo Switch 122 miljoen keer is verkocht.

Bron: Bloomberg (via Resetera)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Mario_Tandwiel_update

0

Nieuws Nintendo Switch krijgt systeemupdate 18.0.1; dit zit er in

24-04-2024

1

Evelyne

Monster Hunter Rise: Sunbreak Title Update 4 is live; dit zit er in

0

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak Title Update 4 is live; dit zit er in

08-02-2023

1

Dennis

Bijna helft van verkochte Nintendo Switch-games is digitaal

2

Nieuws Bijna helft van verkochte Nintendo Switch-games is digitaal

08-02-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Robin

8 feb 23 om 11:03

#8607‍

3176 XP | 469 comments

Ik denk dat een hoop mensen een Nintendo Switch zouden halen wanneer de apparaten worden afgeprijsd. Zelf ga ik wrs toch nog voor een OLED als die wat goedkoper zou zijn :p. Daarnaast zie ik een Nintendo Select of Player's Choice ook nog wel als toffe oplossing

Tamadachi

8 feb 23 om 11:03

#8608‍

5155 XP | 640 comments

Het is opzich een normale ontwikkeling dat de vraag naar de Nintendo Switch nu de hybride console het zevende jaar in gaat langzaamaan wat afneemt dus hopelijk betekent dit dat we binnen een jaartje of twee een opvolger kunnen verwachten. (Hopelijk wel backwards compatible)

Yosher

8 feb 23 om 12:25

#8610‍

5876 XP | 1088 comments

Ik vind het nog een beetje voorbarig om de Switch af te schrijven zoals Bloomberg lijkt te doen. Het apparaat verkoopt nog altijd erg goed, en Nintendo heeft altijd de mogelijkheid om de prijs te verlagen zodat het weer beter gaat verkopen, mochten zij dat nodig vinden. De Switch kan zeker nog een jaar of twee mee.

Laten we eerst maar eens kijken naar de Nintendo Direct vanavond, dan kunnen we daarna nog altijd NINTENDO IS DOOMED roepen.