8 Nintendo Switch-games voor december 2022

  • Nieuws

  • 3 dec 22 om 10:30

  • Erik

  • 0

En toen was het ineens de laatste maand van het jaar. Bijzonder hoe snel dat gaat, hé? Toch verschijnen er nog best wat potentieel interessante games – niet in de eerste plaats mijn persoonlijke favoriet: de remaster van Crisis Core. Ik neem je mee naar 8 Nintendo Switch-games voor december!

Voordat we met de lijst van start gaan, een speciale vermelding voor Set 3 van de Mario Kart 8 Deluxe DLC. Vanaf 7 december kun je weer snellen op 8 verse racebanen! Met dat uit de weg: klaar voor de start, af!

Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 1 december 2022

Nintendo Switch eShop: €24,99

Romancing SaGa: Minstrel Song is een remaster van een remake. Oorspronkelijk kwam de game uit op de Super Famicom (de Japanse SNES), maar in 2005 kreeg ‘ie een remaster op de PlayStation 2. Niet in Europa overigens, dus het is de eerste keer dat we deze game in Europa kunnen spelen. Nog wat over de game? Vooruit dan: het is een klassieke JRPG die veel leunt op het maken van combo’s.

Inscryption

Uitgever: Devolver Digital

/

Ontwikkelaar: Daniel Mullins Games

Releasedatum: 1 december 2022

Nintendo Switch eShop: €19,99

In essentie is Inscryption een soort deckbuilding-game met roguelike-elementen. Maar ook met escape room-achtige puzzels. Oh, en het zit ook vol horrorelementen. Niet een game voor watjes dus, maar wel een spel dat heerlijk ambitieus allerlei genres probeert te combineren. Ziet er heel interessant uit!

The Outbound Ghost

Uitgever: Digerati

/

Ontwikkelaar: Conradical Games

Releasedatum: 2 december 2022

Nintendo Switch eShop: €24,99

The Outbound Ghost lijkt op Paper Mario. Als in: het lijkt heel erg op Paper Mario. En dat is stiekem best wel tof. Ook de gameplay heeft er wel wat van weg; statistieken zijn tot een minimum in deze game. Al zijn gevechten weleen soort shoot-em-up, dus dat is weer helemaal anders. De game trok vanaf het moment dat ‘ie aangekondigd was al mijn aandacht. Hopelijk is ‘ie zo leuk als ‘ie eruit ziet!

Dragon Quest Treasures

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 9 december 2022

Nintendo Switch eShop: €59,99

In Dragon Quest Treasures speel je als iemand die Erik heet. Dat is natuurlijk al tof. Als Erik en/of zijn zusje (bekend van Dragon Quest XI) gaan jullie op schattenjacht in een onbekende wereld. Hier rekruteer je monsters die een stevig robbertje voor je mogen vechten. Daarnaast helpen deze Slimes en andere bekende Dragon Quest-tegenstanders je de wereld meer verkennen en helpen ze je ook met het lokaliseren van die felbegeerde schatten. Lijkt leuk te worden voor kinderen en iets grotere kinderen.

Crisis Core -Final Fantasy VII- Reunion

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 13 december 2022

Nintendo Switch eShop: €59,99

Final Fantasy VII is een van mijn favoriete spellen, maar prequel Crisis Core was enkel op de PSP te spelen. Hoe episch dat hier anno 2022 eindelijk verandering in komt! Het origineel liet je het verhaal beleven van Zack Fair, de originele drager van het Buster Sword. Daarnaast zie je jongere versies van Cloud, Tifa, Aerith en meer iconische personages. Het origineel op de PSP zat goed in elkaar en ik verwacht dat deze opgepoetste versie hier nog een schepje bovenop gaat doen.

Lil Gator Game

Uitgever: Playtonic Friends

/

Ontwikkelaar: MegaWobble

Releasedatum: 14 december 2022

Nintendo Switch eShop: €19,50

Lil Gator Game wordt uitgegeven door de dames en heren achter Yooka-Laylee. Het is een schattig driedimensionaal avontuur, waar je als een kleine alligator mensen in het bos moet helpen. Op een of andere manier doet het wat denken aan een The Wind Waker voor kinderen. Misschien is dat wel een goede beschrijving!

Resident Evil 7 biohazard Cloud

Uitgever: Capcom

/

Ontwikkelaar: Capcom

Releasedatum: 16 december 2022

Nintendo Switch eShop: €59,99

Resident Evil 7: Biohazard bracht de RE-franchise weer naar zijn roots, en liet je een verschrikkelijk duister landhuis verkennen. Je begint met bijna niks, maar langzamerhand krijg je meer schietgerei tot je beschikking. Of dit wat voor jou is – ligt vooral aan je internetverbinding thuis. Gelukkig kun je ‘m gratis uitproberen!

Sports Story

Uitgever: Sidebar Games

/

Ontwikkelaar: Sidebar Games

Releasedatum: 23 december 2022

Nintendo Switch eShop: €14,99

Golf Story is een favoriet onder de N1-UP-redactie. Het mixte golfen met RPG en de nodige humor. Sports Story doet hier nog een schepje bovenop – en laat je allerlei sporten beoefenen. Of nou ja, als je het spelen van detective en het verkennen van rare landhuizen ook als een sport rekent. Ik heb  geen idee wat we straks precies kunnen verwachten, maar leuk wordt het waarschijnlijk zeker.

Heb jij nog een andere game waar je deze maand heel erg naar uitkijkt? Heb jij een van deze titels op je verlanglijstje staan? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

2

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

7

Erik

Screenshot uit Mario + Rabbids Sparks of Hope

0

Nieuws Mario + Rabbids Sparks of Hope's decemberupdate is live

03-12-2022

4

Erik

Reageer als eerste!