30XX komt later uit op de Nintendo Switch

Het is nog even wachten voordat 30XX ook naar de Nintendo Switch komt.

 

Het was eigenlijk de bedoeling dat het Mega Man-achtige 30XX op 9 augustus 2023 uitkwam, ook voor de Nintendo Switch. Op de releasedatum kondigde ontwikkelaar Batterystaple Games echter een last-minute uitstel van het spel aan. Op Steam is 30XX intussen al beschikbaar, maar door onverwachte problemen moeten we nog even wachten op de Nintendo Switch-versie.

Via social media kwam Chris King van Batterystaple Games hierover met de volgende berichten (vertaald):

Hi! 30XX staat nog niet op de Switch eShop. We vinden dit uitstel erg vervelend. We weten dat velen van jullie 30XX dolgraag willen spelen op Switch. Hij komt er alsnog snel aan en als we jullie een exacte datum kunnen geven, doen we dat onmiddellijk.

Verder spijt het ons van de slechte timing. Te horen krijgen dat je favoriete spel is uitgesteld is een teleurstelling. Het pas horen op de ochtend van de release is erger. We dachten dat we genoeg tijd over hadden voor Nintendo’s verwerking van het spel, maar hadden het mis… Dat spijt ons.

De Steam 1.0-release gaat vandaag door zoals gepland. Bedankt voor jullie geduld en je geduld met ons, terwijl we dit regelen. Het spel is geweldig op beide platformen en we kunnen niet wachten tot je het kunt spelen.

Ondanks het uitstel is er wel een lanceertrailer voor 30XX verschenen

Het is dus nog even geduld hebben voordat je 30XX op de Nintendo Switch kunt spelen. Het spel is een vervolg op het eerdere 20XX, dat ook in de Nintendo eShop te vinden is. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de games zijn sterk geïnspireerd door Mega Man, maar bevatten ook roguelike-elementen. Je kunt het spel ook samen doorlopen, met verschillende personages die ieder hun eigen vaardigheden hebben. Levels zijn procedureel gegenereerd en dus steeds random samengesteld. Er is ook een level-editor, zodat je jouw eigen levels kunt ontwerpen en spelen.

Het is nog niet bekend wanneer 30XX dan wél naar de Nintendo Switch komt, maar wel wordt bevestigd dat dit waarschijnlijk niet veel langer meer op zich laat wachten.

Heb jij wel zin in een Mega Man-achtig avontuur zoals 30XX en heb je 20XX al eens gespeeld? Vertel er ons meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Fan Friday: Een Charizard-puppet

2

Special Fan Friday: Een Charizard-puppet

11-08-2023

3

Rik

Onthulling van The 23rd World Tournament-DLC voor Dragon Ball Z: Kakarot

9

Media Onthulling van The 23rd World Tournament-DLC voor Dragon Ball Z: Kakarot

10-08-2023

3

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

Selan

10 aug 23 om 21:23

#11065‍

2836 XP | 520 comments

Ah heel jammer. Leek me wel leuk, hoop dat ze het nog snel kunnen fixen

Martijn

11 aug 23 om 15:13

#11076‍

3742 XP | 431 comments

Bij gebrek aan een échte Mega Man- of Mega Man X-game (schiet onderhand eens op, Capcom!) is dit zo te zien wel een tof alternatief. Het ziet er goed uit! Wel heel duidelijk waar de ideeën vandaan komen, maar doet tegelijk ook iets nieuws. Intussen ben ik ook best benieuwd geworden naar 30XX, dus hoop ook dat die snel alsnog zijn weg naar de Nintendo eShop weet te vinden.