Sakurai over het maken van onthullingvideo's voor Super Smash Bros.

In een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal, legt Sakurai uit hoe de populaire onthullingen van vechters zijn gemaakt. Een kijkje achter de schermen en uitleg bij de ontwikkeling van deze video’s.

 

Op zijn YouTube-kanaal plaatst Masahiro Sakurai met regelmaat video’s over hoe de games die hij regisseerde tot stand kwamen. Vanaf Super Smash Bros. Brawl werden speciale cutscènes gemaakt om nieuwe vechters te onthullen. Ze werden steeds uitgebreider en belangrijker om Super Smash Bros. te promoten. In zijn nieuwste video gaat Sakurai dieper in op hoe deze introducties zijn ontwikkeld.

Je kunt deze video hieronder bekijken.

Er gaat heel wat aan zo’n introductie vooraf…

Sakurai legt de insteek achter deze video’s uit en hoe ze ontwikkeld worden. De cutscènes waren oorspronkelijk een beloning binnen de Subspace Emissary van Super Smash Bros. Brawl, maar kwamen vervolgens op zichzelf te staan. Sakurai schreef zelf de plots voor bijna alle onthullingen. Digital Frontier verzorgde veel van de computeranimaties, op basis van storyboards. Leden binnen het ontwikkelteam van Bandai Namco en Mario Club zorgden voor de in-game beelden voor in de trailers. Zo werd gewerkt naar de gewenste structuur waarin spelbeelden, animaties, muziek en geluid samen kwamen. Sakurai hield dit proces steeds nauwlettend in de gaten.

De introductievideo’s van nieuwe vechters in Super Smash Bros. werden mateloos populair. Sakurai verwijst in deze video ook naar eerdere artikelen op Nintendo’s website, waarin hij alle intro’s voor Super Smash Bros. for 3DS / Wii U en Super Smash Bros. Ultimate besprak.

Er zijn heel wat van deze onthullingen voorbij gekomen, door de jaren heen. Wat vond jij de leukste introductie voor een vechter? Vertel er ons meer over in de reacties!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Bekijk hier de Indie World Showcase (18:00)

0

Media Bekijk hier de Indie World Showcase (18:00)

14-11-2023

2

Dennis

Bandai Namco maakt volledige studio van Team Smash Bros.

6

Nieuws Bandai Namco maakt volledige studio van Team Smash Bros.

14-11-2023

7

ProfessorBonk

Discussieer met ons mee! 2

Apenknul

14 nov 23 om 13:04

#12131‍

3751 XP | 706 comments

Ik ben erg benieuwd hoe de introductie trailer voor CJ zou gaan. Of die van Arthur Morgan.

Dat cutscenes van de subspace emmisary op internet kwamen was te verwachten, maar moeten niet een reden zijn om daardoor een soort gelijke story mode te schrappen. Zoveel games met cutscenes worden op internet geplaatst, en nog worden er nieuwe games van die series gemaakt. Ik zie het liefst een echte sequel van de subspace emmisary terug in een volgend deel. Dat hele gebeuren is echt Nintendo's eigen antwoord voor de The Avengers films. En met een cast van Ultimate zou dat echt super cool zijn.

Al pas je het toe aan een volgende Smash game, of maak je deze Adventure mode een eigen spin-off serie van Smash, ik zie dat echt het liefst terug.

N2up

14 nov 23 om 18:45

#12133‍

1399 XP | 273 comments

Dat cutscenes van de subspace emmisary op internet kwamen was te verwachten, maar moeten niet een reden zijn om daardoor een soort gelijke story mode te schrappen. Zoveel games met cutscenes worden op internet geplaatst, en nog worden er nieuwe games van die series gemaakt. Ik zie het liefst een echte sequel van de subspace emmisary terug in een volgend deel

Ik kijk sommige spellen (de laatste 2 God of Wars en de Mortal Kombat Story mode cutscenes) volledig op Youtube zonder het spel te halen. Zijn niet voor switch of te lelijk op de switch.Maar dat weerhoudt die games er niet van om toffe cutscenes erin te hebben.

Beter komt t terug in de volgende Smash Bros