The Origin: Blind Maid

In The Origin: Blind Maid belichamen we een echte schurk, een corrupte politicus op de vlucht voor justitie nadat hij van meerdere aanklachten is beschuldigd. Zijn plan was eenvoudig en leek doeltreffend: in gezelschap van zijn assistente de Paraguayaanse Chaco oversteken om naar Brazilië te ontsnappen. Wat deze politicus, de incarnatie van een van de grote kwaden van vandaag, zich niet kon voorstellen was dat hij daar een veel ouder en onverbiddelijker kwaad zou ontmoeten: Blind Maid, een bovennatuurlijke entiteit met een tragisch verleden dat we uiteindelijk zullen ontdekken in de loop van vijf intense hoofdstukken… dat wil zeggen, als we niet eerst sterven.

Opgezet als een verhaal van misdaad en boetedoening, zal The Origin: Blind Maid ons vanaf de eerste minuut van het spel dwingen om te vechten voor ons leven, kruipend door de vegetatie om te ontsnappen aan de constante pesterijen van het Kwaad terwijl we verschillende locaties verkennen op zoek naar voorwerpen en wapens waarmee we nog een uur kunnen overleven in een omgeving die zo wild is als maar weinig is vertoond in de wereld van videogames.

De keuze van de Gran Chaco (een uitgestrekt geografisch gebied dat zich uitstrekt tussen Paraguay, Bolivia en Argentinië) als setting voor het spel is een intentieverklaring van Waraní Studios.

Waarom teruggrijpen naar Angelsaksische, Aziatische of Centraal-Europese mythen, terwijl het Zuid-Amerikaanse continent een rijke en angstaanjagende folklore heeft die nog niet in videogames is verkend? Bereid je voor op Karai Vosa, verschillende soorten geesten en een heuse galerij van misvormde wezens, angstaanjagende personificaties van de psychiatrische stoornissen die hen in het leven kwelden.

Hoe ga je met ze om? Het belangrijkste is om stealth te gebruiken, vooral in de beginfase van het spel, hoewel we later verschillende vuurwapens kunnen krijgen om “tastbare” vijanden te neutraliseren en voorwerpen, variërend van medicinale planten tot wijwater, waarmee we spreuken kunnen maken die ons beschermen tegen ultra-terrestriale gevaren.

Daarnaast kunnen we ons personage verbeteren, zowel fysiek als mentaal, en zelfs spiritueel, maar er zal de komende maanden tijd zijn om daar dieper op in te gaan met het oog op de lancering van The Origin: Blind Maid.