Zien: eerste gameplaybeelden van Professor Layton and the New World of Steam

  • Nieuws

  • 3 dagen geleden

  • Rik

  • 1

De Tokyo Game Show (TGS) 2024 is begonnen! Tijdens de grootste gamebeurs van Japan doken ook de eerste live gameplaybeelden op van de nieuwe Professor Layton-game.

Layton-ontwikkelaar LEVEL-5 bereidde een speciale TGS-demo voor, waarin TGS-gasten tien minuten lang aan de slag kunnen met Professor Layton and the New World of Steam. De demo is zowel in het Japans als in het Engels beschikbaar. Het Youtube-kanaal The Famicast heeft opnames gemaakt van de Engelstalige variant van de demo. Vooralsnog zijn alleen de teksten van het spel vertaald, de stemmen waren nog altijd Japans.

Demo

De TGS-demo begint vlak na de eerste ontmoeting van professor Layton en Luke Triton in het Amerikaanse steampunk-stadje Steam Bison. Layton en Luke moeten zich een weg naar de werkplaats van de uitvinder Eggmuffin zien te banen. Luke, die al een jaar in Steam Bison woont, vertelt de professor dat de stad zo snel verandert en ontwikkelt dat hij de weg naar Eggmuffin ook niet meer weet te vinden. Hiermee verwijst Luke naar een nieuwe toevoeging aan de game die LEVEL-5 al eerder bekend maakte: naar mate je meer puzzels oplost, zal Steam Bison zich steeds verder ontwikkelen. Ook een andere nieuwigheid wordt gelijk getoond: het robotje Coindar (Coin Radar) helpt het Layton-duo om hintmuntjes te vinden in de omgevingen. Dit doet de kleine robot door cryptische hints te geven, waardoor het zoeken naar hintmuntjes zelf ook kleine puzzels zijn. Verder zien we verschillende gesprekken met de inwoners van Steam Bison en een puzzel opgelost worden.

Trailer

Afgelopen week deelde LEVEL-5 ook al een nieuwe trailer voor Professor Layton and the New World of Steam in hun LEVEL-5 VISION-presentatie. Hier maakten we voor het eerst kennis met onder andere Coindar. Ook leerden we de schurk van het verhaal kennen. Een mysterieuze verschijning met de naam Gunman King Joe. Deze spookachtige verschijning jaagt de inwoners van Steam Bison schrik aan in een poging om verdere ontwikkeling van het stadje te voorkomen. In een geanimeerde sectie van de demo verschijnt Gunman King Joe voor Layton en Luke. Hij waarschuwt hen om niet te zoeken naar de geboorte van ‘de nieuwe wereld’. Luke lijkt te schrikken van de spookverschijning, maar professor Layton gelooft niet in spoken. Hij gaat gelijk uit van trucage om deze Gunman King Joe te laten verschijnen.

Er zijn (nog) geen plannen om de demo voor Professor Layton and the New World of Steam internationaal uit te brengen.

Professor Layton and the New World of Steam komt in 2025 uit, exclusief voor de Nintendo Switch.

Wat vind jij van de eerste gameplaybeelden van Professor Layton and the New World of Steam? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Miyamoto benadrukt dat Nintendo niet meedoet aan 'console wars'

4

Nieuws Miyamoto benadrukt dat Nintendo niet meedoet aan 'console wars'

27-09-2024

1

Erik

Digital Foundry deelt technische analyse Zelda: Echoes of Wisdom

3

Media Digital Foundry deelt technische analyse Zelda: Echoes of Wisdom

26-09-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

2 dagen geleden

#14472‍

5932 XP | 1145 comments

Ik hoop dat het ook Nederlandstalige ondersteuning krijgt.