Pokémon Unite binnenkort niet meer te spelen in Nederland & België

Pokémon Unite is straks niet meer te spelen in Nederland en België. Dit komt vandaag naar buiten via een mededeling in het spel.

Hoewel Pokémon Unite veel spelers heeft en ook op de officiële wereldkampioenschappen gespeeld wordt, heeft de titel vandaag via de game zelf laten weten dat het spel binnenkort verdwijnt voor België en Nederland.

Vanaf 30 november 2025 is de titel niet meer speelbaar en vanaf 31 oktober 2024 kunnen er geen Aeos Gems, de valuta in het spel, gekocht worden.

Pokémon Unite en The Pokémon Company International heeft nog niets hierover op social media gedeeld en daarom blijft de exacte reden waarom dit besluit genomen is onbekend. Er wordt gespeculeerd dat er in de toekomst elementen worden toegevoegd die tegen de strenge kansspelwetgeving ingaan van Nederland en België. Daarom is bijvoorbeeld Pokémon TCG Pocket en Pokémon Masters EX ook niet speelbaar zijn in de bovengenoemde landen.

Pokémon Unite is een zogenoemd MOBA-spel, waarin jij met anderen samenwerkt om het team van de tegenstander te verslaan. Door de jaren heen zijn er veel verschillende Pokémon uitgebracht om dit mogelijk te maken. Een aantal weken terug werd Armarouge uit Paldea nog in de spotlights gezet.

Pokémon Unite is sinds 21 juli 2021 uitgebracht op de Nintendo Switch en is sinds 22 september 2021 speelbaar op mobiele telefoons. De game was vlak na release al meer dan 9 miljoen keer gedownload. Als de game sluit, is het meer dan vier jaar beschikbaar geweest in Nederland en België.

Wat vind jij van dit besluit? Laat het ons weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Reynatis krijgt launch trailer

0

Nieuws Reynatis krijgt launch trailer

29-09-2024

2

Rik

Miyamoto: “Nintendo opent geen museum op andere locaties”

0

Nieuws Miyamoto: "Nintendo opent geen museum op andere locaties"

27-09-2024

1

Coen

2D actieplatformer Voidwrought verschijnt op 24 oktober

0

Nieuws 2D actieplatformer Voidwrought verschijnt op 24 oktober

27-09-2024

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 6

Rynelan

2 dagen geleden

#14474‍

140 XP | 28 comments

Neeeee!

Fuck dit vind ik wel echt kut nieuws.

Vind het spel leuk en ja er zit dikke gacha in maar daar hoef je geen last van te hebben. Belangrijke zaken zijn gewoon direct te koop zoals Pokemons om mee te spelen. 

Dit vind ik toch wel een dik nadeel van die wetgeving, laat mensen de keuze hebben en gooi er strengere controles op. 

lifegiving

2 dagen geleden

#14475‍

2219 XP | 361 comments

Ja precies, of je verdient genoeg muntjes door te spelen. Vind het echt jammer dat ze NU PAS dan zeggen , hey het mag niet meer!~ ik heb destijds battle passes gekocht om de kostuums te kunnen krijgen etc.. Ik baal hier echt van.

Erik

2 dagen geleden

#14476‍

5670 XP | 400 comments

Oef, spannend dit hoor. Zeker omdat bij deze game al velen tijd en moeite in het spel hebben gestopt. Ben benieuwd wat ze dan gaan toevoegen wat hier niet door de beugel kan. 

Het lijkt er ook op dat The Pokémon Company (op dit moment) niet echt bereid is om zich aan de wetgeving aan te passen; gezien ze het aankomende TCG Pocket en eerder Pokémon Masters dan maar niet hier uitbrengen.

Wat ik ook weer vreemd vind - want onder bepaalde voorwaarden (zie Fire Emblem Heroes en heel veel andere mobile games) mogen gacha-spellen wél hier. Misschien dat het met een bepaalde leeftijdsclassificatie te maken heeft die ze per se willen halen?

Duncmasta

2 dagen geleden

#14477‍

1271 XP | 249 comments

Vervelend voor de Nederlanders en Belgen die de game nog spelen. Ik heb het tijdens de release een periode gespeeld en ik vond het best goed in elkaar steken. Zeker als je een team had waar de chemie goed was, kon je de grootste lol hebben. 

Robin

Gisteren om 10:26

#14478‍

3528 XP | 525 comments

Eerlijk, best jammer. Toch wel begrijpelijk want deze game voelde wel heel erg predatory. Skins waren echt duur e.d. Vind het wel interessant in hoeverre dit doorzet gezien we ook gewoon spellen zoals League of Legends hebben die in NL gespeeld kunnen worden.  

rob1N

57 minuten geleden

#14489‍

5932 XP | 1145 comments

Ik speel het niet maar ik kan me wel voorstellen dat dit zuur nieuws is als je dit fanatiek speelt. Dat zou extra lullig zijn als je er meerdere malen geld in hebt gestopt en het nu ineens wordt 'afgepakt' door het niet beschikbaar meer te stellen. Misschien is er nog een omweg door een ander land te selecteren ofzo, geen idee. Maar ik ben wel van mening dat je mensen hier zelf de keuze in moet geven. Natuurlijk is het een gok-element in een spel voor kinderen dus daar is ook wel iets over te zeggen, maar ik snap de devs ook wel als het enkel Nederland en België betreft want dat is maar een klein stukje van de hele taart.