Pixel-RPG Forge of the Fae komt naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 3 uur geleden

  • Rik

  • 0

De Pixel art-RPG Forge of the Fae komt naar de Nintendo Switch. Het Kickstarter-project wist zijn eerste financieringsdoelen al binnen de eerste zeven uur te halen.

Forge of the Fae is een project van de indie-studio Datadyne. Het is een JRPG die gebruik maakt van pixel art en zich afspeel in een wereld gebaseerd op Ierland rond 1800. Naast de focus op het verhaal belooft Datadyne dat ook puzzels en turn-based combat centraal zullen staan in de game. De Kickstarter-campagne had een minimumdoel van €13.427,-, maar dit werd al binnen zeven uur behaald. Op moment van schrijven staat de teller al op ruim €41.000,-, met nog 24 dagen te gaan tot de Kickstarter afloopt.

Demo

Datadyne komt goed beslagen ten ijs: waar veel Kickstarter-campagnes slechts een idee schetsen, heeft het team achter Forge of the Fae een speelbare demo beschikbaar gesteld op Steam. Ook heeft het team de componiste Yoshino Aoki (Breath of Fire III & IV, Mega Man Battle Network-serie & Final Fantasy XV) weten te strikken als gastcomponist voor de soundtrack. Aoki was ook verantwoordelijk voor de soundtrack van een van de grote inspiratiebronnen van Forge of the Fae: Breath of Fire. Daarnaast baseert het team zich hoofdzakelijk op populaire JRPG’s zoals Secret of Mana, Final Fantasy en Chrono Trigger.

Wie geïnteresseerd is om ook een backer van Forge of the Fae te worden kan dit doen via de Kickstarter-pagina. Vanaf +-€23,- ($25,-) krijg je een digitaal exemplaar van het spel zodra deze uitkomt. Het team verwacht Forge of the Fae in 2026 te kunnen opleveren.

Ben jij geïnteresseerd in Forge of the Fae? Laat het ons weten in de comments! 

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

Minecraft kondigt enge nieuwe vijand en omgeving aan

0

Nieuws Minecraft kondigt enge nieuwe vijand en omgeving aan

29-09-2024

1

Coen

Hoofdafbeelding bij Pokémon Sleep nu verkrijgbaar voor iOS en Android

0

Nieuws Pokémon Sleep is nu te gebruiken met smartwatches

29-09-2024

1

Evelyne

Reageer als eerste!