Overzicht eerste reviews van Zelda: Echoes of Wisdom

  • Nieuws

  • 4 dagen geleden

  • Erik

  • 0

De eerste reviews van The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom voor de Nintendo Switch zijn binnen. In dit bericht vind je een overzicht.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom krijgt op dit moment een 86 op Metacritic en OpenCritic. Dit is een tiende lager dan de vorige 2D Zelda, Link’s Awakening.

Recensenten prijzen de innovativiteit in de game, en het ontdekken en gebruiken van de verschillende echo’s. Ook de terugkeer van traditionele dungeons vindt men erg fijn, al is niet iedereen even te spreken over het gevechtssysteem.

Een greep uit de eerste reviews van Zelda: Echoes of Wisdom:

  • Nintendo Life (90/100): “The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom zou de nieuwe standaard moeten zijn voor top-down Zelda in de toekomst. In plaats van af te stappen van de klassieke formule, heeft Zelda laten zien dat het oude en het nieuwe samen prachtige resultaten kunnen opleveren die experimenteren belonen en het genot tijdens het spelen versterken.”
  • IGN (90/100): “The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom is veel meer dan een gimmicky spin-off geleid door Zelda in plaats van Link. Het oproepen van echo’s is een slim concept, dat wordt gebruikt om de vakkundig gemaakte kerkers, puzzelkamers en item progressie die je verwacht van een klassieke 2D Zelda te combineren met de ongebreidelde vrijheid die Tears of the Kingdom biedt.
  • Eurogamer (80/100): “Toch is Echoes of Wisdom, zelfs door zijn misstappen, zelden tevreden met enkel op zijn lauweren rusten. Het baant zijn eigen pad, daagt ons begrip en onze verwachtingen uit van hoe de flora en fauna van Hyrule zich kunnen gedragen, terwijl het ook nieuwe rimpels blootlegt die zijn goed bewandelde wegen weer fris en opwindend laten aanvoelen.
  • GameSpot (90/100): “Echoes of Wisdom’s briljante geïntegreerde echo-systeem verbindt twee tijdenen bewijst dat het nieuwe tijdperk prima kan samengaan met de klassieke formule van de franchise. Verwar dit niet met een spin-off of kleine inzending tussen grote hoofdspellen: The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom is een belangrijk moment dat je niet mag missen.”
  • N1-UP (90/100): “Echoes of Wisdom is een nieuwe standaard aan vrijheid in 2D-Zelda’s waarvan ik hoop dat ze deze verder gaan evolueren, met of zonder echo-systeem. Het brengt zoveel elementen uit The Legend of Zelda samen van verschillende generaties waardoor het eigenlijk als een soort jubileum aanvoelt.”

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom laat je voor het eerst spelen als Zelda in plaats van Link. Ze vecht met een bijzondere staf, waarmee ze echo’s kan maken van objecten en vijanden. Deze echo’s moet je slim gebruiken om puzzels op te lossen en tegenstanders te verslaan. Volgens Nintendo zitten er meer dan 100 in de game.

Het spel zit daarnaast bomvol referenties naar eerdere games. Zo is de wereldkaart losjes gebaseerd op A Link to the Past, en duiken er allerlei personages op uit eerdere games, waaronder bijvoorbeeld Dampé.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom is vanaf morgen, 26 september, verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Reynatis krijgt launch trailer

0

Nieuws Reynatis krijgt launch trailer

29-09-2024

2

Rik

Nintendo richt naar verluidt vizier op AI-gegenereerde afbeeldingen van Mario

0

Nieuws Nintendo richt naar verluidt vizier op AI-gegenereerde afbeeldingen van Mario

25-09-2024

1

Thijmen

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – Een Zelda-jubileum

1

Review The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - Een Zelda-jubileum

25-09-2024

7

Robin

Reageer als eerste!