Nintendo richt naar verluidt vizier op AI-gegenereerde afbeeldingen van Mario

Nintendo staat erom bekend dat het zeer hard optreed tegen elke vorm van ongelicenseerde fan-art die er is. Volgens The Verge is het bedrijf nu ook begonnen met het verwijderen van AI-gegenereerde Nintendo-content. 

Een bedrijf genaamd Tracer is blijkbaar “namens Nintendo” begonnen met het versturen van takedown notices naar “tientallen” berichten op het social media platform X (voorheen Twitter). Tracer is een bedrijf dat AI-diensten aan bedrijven aanbiedt die helpen om “online schendingen van handelsmerken en auteursrechten te identificeren”. De door Tracer gevonden berichten hebben dan ook allemaal een ding gemeen: ze bevatten Ai-gegenereerde Nintendo-content of ongelicenseerde fan-art. Naar verluidt gebruikt Tracer dus ook zijn eigen “AI-aangedreven copyrighttool” om het proces van opsporing te ondersteunen:

Het bedrijf [Tracer] heeft blijkbaar AI gebruikt om de afbeeldingen te identificeren en namens Nintendo takedown notices te versturen, waarbij zowel AI-gegenereerde afbeeldingen als fan art worden geraakt.

Tom Warren (senior redacteur bij The Verge) werd aanvankelijk over deze takedowns op de hoogte gebracht toen hij op X een melding kreeg dat bepaalde posts en content van zijn account waren verwijderd door een DMCA-klacht:

De advocaten van Nintendo hebben een DMCA-verzoek ingediend tegen de Mario-afbeelding die ik heb gegenereerd met behulp van X’s Grok AI

Zowel Nintendo als Tracer hebben nog geen commentaar gegeven op de takedowns. Nintendo is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het versturen van takedowns of andere aanklachten. Zo heeft het bedrijf vorige week nog samen met The Pokémon Company de makers van Palworld aangeklaagd.

Wat vind jij ervan dat Nintendo samen met Tracer steeds meer fan-art aan het aanpakken is? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Verge

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

0

Evelyne

Rollen, schieten en haperen: de wilde rit van Go Mecha Ball

0

Review Rollen, schieten en haperen: de wilde rit van Go Mecha Ball

26-09-2024

1

Karina

Hoofdafbeelding bij Overzicht eerste reviews van Zelda: Echoes of Wisdom

0

Nieuws Overzicht eerste reviews van Zelda: Echoes of Wisdom

25-09-2024

2

Erik

Reageer als eerste!