Nintendo draagt trademarks The Wonderful 101 over aan PlatinumGames

  • Nieuws

  • 6 dagen geleden

  • Rik

  • 2

Nintendo heeft haar rechten op The Wonderful 101 officieel overgedragen aan PlatinumGames.

De overdracht is opgenomen in de database van de USPTO (United States Patent and Trademark Office) en ging in per 19 augustus 2024. The Wonderful 101 werd in 2013 uitgegeven door Nintendo voor de Wii U, maar was ontwikkeld door PlatinumGames. Jij neemt de rol op je van de 100 Wonderful Ones-superhelden, die Blossom City moeten beschermen als kwaadaardige aliens aanvallen. Hoewel het spel lovende recensies kreeg, bleven de verkoopcijfers achter bij de verwachtingen van Nintendo.

In 2020 gaf Nintendo al toestemming aan PlatinumGames om The Wonderful 101 te porten naar Nintendo Switch en concurrerende platforms. Nintendo wilde het spel echter niet nogmaals uitgeven als de port geen Nintendo-exclusive bleef. PlatinumGames greep deze kans aan om voor het eerst zelfstandig een game uit te geven. PlatinumGames startte hiervoor een Kickstarter-campagne, die al binnen enkele uren voldoende support wist te vergaren. Sindsdien beschouwt PlatinumGames het zelfstandig uitgeven van hun spellen als de volgende stap in de evolutie van hun bedrijf, aldus de in 2022 aangetreden CEO.

Nintendo had al eerder aangegeven zelf geen interesse meer te hebben in de Wonderful 101-IP na de tegenvallende verkoopresultaten. Er gingen al langer geruchten rond dat Nintendo en PlatinumGames daarom hun rechten op respectievelijk Astral Chain en The Wonderful 101 wilden uitruilen. Beide spellen werden op kosten van Nintendo door PlatinumGames ontwikkeld voor Nintendo-hardware, waarbij Nintendo en PlatinumGames het eigendom op de IP’s deelden. Na de uitruil zou Astral Chain 100% eigendom van Nintendo worden en Wonderful 101 volledig in bezit komen van PlatinumGames. Hoewel deze deal nooit officieel is bevestigd door Nintendo of PlatinumGames, heeft de overdracht van beide IP’s wel volgens dit plan plaats gevonden.

Het ligt voor de hand dat PlatinumGames plannen heeft voor nieuwe spellen in de Wonderful 101-franchise, maar hier heeft het bedrijf nog geen mededelingen over gedaan.

Heb jij The Wonderful 101 ooit gespeeld? En wat vind jij van de overdracht? Laat het ons weten in de comments!

Bron: USPTO Database

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

Epic Mickey: Rebrushed – Kon dat likje verf wel gebruiken

1

Review Epic Mickey: Rebrushed - Kon dat likje verf wel gebruiken

23-09-2024

4

Jeroen

Tales of the Shire verschijnt maart 2025 op Nintendo Switch

0

Nieuws Tales of the Shire verschijnt maart 2025 op Nintendo Switch

23-09-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 2

Zool

6 dagen geleden

#14452‍

2179 XP | 411 comments

Mooi! Succes ermee. Denk dat Nintendo ook wel inzag dat hier niks mee te verdienen valt.

Martijn

5 dagen geleden

#14454‍

3925 XP | 453 comments

The Wonderful 101 was de extra game die ik had gekozen bij de Mario Kart 8-actie op de Wii U. Eerlijk gezegd: zelfs gratis heb ik 'm nauwelijks gespeeld. Het spel wist mij niet te grijpen en ik had moeite om de gameplay op te pakken. Het merendeel van de tijd vergat ik dat ik deze ook nog heb.

Misschien wel het probleem van dit spel: je pakt het niet makkelijk op. Dit heb ik zelf wel bij meer Platinum Games, wat op zich niet direct mijn merk is. Wat ze maken spreekt mij op zich wel aan, maar ik moet hun eerste game die mij vasthoud nog vinden. Ik kan dus ook niet zeggen of ik The Wonderful 101 leuk vind, want daarvoor is meer verdieping nodig. Mogelijk ben ik niet de enige...

Met een vrij specifiek publiek kan Nintendo niks met The Wonderful 101, dus de rechten vasthouden heeft geen zin voor ze. Eigenlijk ook niet echt voor Platinum Games. Astral Chain en de Bayonetta-games wil ik wel nog een keer een kans geven, in de hoop dat ze mij dan wel weten vast te houden.