Nintendo dient patentaanvraag in voor mysterieus draadloos toestel

Afgelopen weekend heeft Nintendo een patentaanvraag ingediend voor een draadloos apparaat met modelnummer CLO-001. Maar wat is het precies?

Techsite The Verge kwam erachter dat Nintendo afgelopen weekend een nieuw patent heeft aangevraagd bij de Federal Communications Commission (FCC). Het toestel is geregistreerd als een “draadloos apparaat”.

Het apparaat draagt het typenummer CLO-001, wat aangeeft dat het om een compleet nieuw device gaat, en niet om een revisie van iets bestaands. Op de website van de FCC zijn de verschillende documenten in te zien. Zo leren we dat het toestel 2,4GHz Wi-Fi aan boord heeft, maar ook een 24GHz sensor die doorgaans gebruikt wordt om bewegingen te detecteren en te registreren.

Nintendo vraagt de FCC om het komende half jaar afbeeldingen van het product geheim te houden. Een tipje van de sluier wordt opgelicht door wat interne schetsen. Zo laat een plaatje zien waar de FCC-sticker moet komen, namelijk op de onderkant. Deze is vierkant met afgeronde hoeken. In een andere schets lijkt de CLO-001 een klein vierkant apparaatje te zijn. Stroom krijgt hij via een USB-C adapter.

Wat het apparaat precies gaat doen is niet te bevestigen uit de aanvraag. De speculaties gaan alle kanten op, van een bewegingssensor voor VR of de opvolger van de Nintendo Switch tot een nieuwe toepassing voor een van de attracties van Super Nintendo World. De tijd zal het leren!

Wat denk jij wat het mysterieuze CLO-001 doosje gaat doen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time komt ‘april 2025’ uit

0

Nieuws Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time komt 'april 2025' uit

24-09-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij de review van Unicorn Overlord voor de Nintendo Switch

0

Nieuws Unicorn Overlord weet meer dan één miljoen keer te verkopen

24-09-2024

1

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Paul

5 dagen geleden

#14457‍

3947 XP | 687 comments

24Ghz is inderdaad iets wat mogelijk maakt onderscheid te maken tussen het wel of niet aanwezig zijn van menselijke activiteiten, simpel gezegd

Dit lijkt op een accessoire in de vorm van Kinect, die dan in de hele kamer beweging kan detecteren. De IR-sensor van de Joy-Con, maar dan groter, beter en stabieler.

Goedkope varianten van deze techniek hebben een bereik van zo'n 5 meter, dus ik verwacht niet dat dit de nieuwe standaard wordt ofzo, maar het lijkt er wel op dat ze verschillende accessoires in gedachte hebben om van een Switch 2 toch een uniek concept te maken, terwijl het toch een "souped up" Switch 1 is.