Nieuwe trailer voor Professor Layton and the New World of Steam

  • Nieuws

  • 5 dagen geleden

  • Rik

  • 1

Tijdens de VISION 2024-presentatie van vandaag deelde LEVEL-5 een nieuwe trailer en informatie over Professor Layton and the New World of Steam.

De trailer begint met de geest van ‘Gunman King Joe’ die Layton en Luke waarschuwt tegen vooruitgang en het opzoeken van ‘de nieuwe wereld’. Professor Layton and the New World of Steam speelt zich niet af in London, maar in het Amerikaanse stadje Steam Bison. Steam Bison is de snelst groeiende stad in Amerika. Layton’s vaste assistent Luke Triton verhuisde hier een jaar geleden naar toe samen met zijn ouders. Het mysterie van Gunman King Joe gaat Luke boven het petje, dus nodigde hij zijn oude mentor uit om samen het grote Gunman King Joe-mysterie op te lossen dat Steam Bison in zijn greep houdt. Layton gelooft niet in spoken en is overtuigd dat er een truc zit achter de verschijningen van Gunman King Joe.

Layton 2.0

In de trailer krijgen we voor het eerst te zien hoe de omgevingen in de nieuwe Professor Layton eruit komen te zien en hoe we ons door Steam Bison verplaatsen. Ook zien we een aantal van de nieuwe personages die Layton en Luke zullen ontmoeten. De animaties van de cutscenes zijn van hogere kwaliteit dan we gewend waren van de (3)DS-spellen uit de Layton-serie. De Japanse puzzel-specialisten van het bedrijf QuizKnock zijn verantwoordelijk voor de puzzels in Professor Layton and the New World of Steam. Ook werd bekend gemaakt dat New World of Steam de Layton-game met het grootste aantal puzzels tot nu toe zal zijn.

Het robotje Coindar lijkt een nieuwe mini-game met zich mee te brengen. Ook helpt hij Layton en Luke om de verstopte hint-muntjes te vinden. De trailer claimt dat het vinden van deze hint-muntjes een puzzel op zichzelf kan zijn.

Volgens LEVEL-5 CEO Akihiro Hino verloopt de ontwikkeling van de nieuwe Layton-game ‘voorspoedig’. In tegenstelling tot eerdere Layton-spellen lijkt er geen Nederlandse vertaling te komen van Professor Layton and the New World of Steam. Wel zal er later deze week een demo speelbaar zijn op de beursvloer van de Tokyo Game Show. Deze demo is zowel in het Japans als het Engels beschikbaar, dus we kunnen later deze week waarschijnlijk nieuwe beelden verwachten.

Professor Layton and the New World of Steam staat gepland voor een wereldwijde release in 2025.

Wat vind jij van de nieuwe trailer van Professor Layton and the New World of Steam? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

0

Nieuws 3D-puzzelspel Woodo neemt je mee naar een wereld van hout

29-09-2024

1

Evelyne

DecaPolice uitgesteld naar 2026, nieuwe trailer

0

Nieuws DecaPolice uitgesteld naar 2026, nieuwe trailer

24-09-2024

1

Rik

Inazuma Eleven: Victory Road komt uit in ‘juni 2025’

0

Nieuws Inazuma Eleven: Victory Road komt uit in 'juni 2025'

24-09-2024

1

Rik

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

5 dagen geleden

#14459‍

5932 XP | 1145 comments

Okey, grafisch is het een dikke upgrade. Nog steeds niet mega mindblowing maar voor Layton begrippen wel een vooruitgang! Puzzle wise is het nog heel erg retro Layton, maar misschien is dat ook wel prima en goed voor de nostalgische waarde. Het blijft een favoriete franchise in mijn huishouden, dus deze komt sowieso wel in huis ^^